"Päris kindlasti ei oska ma kõiki laule edasi laulda. Aga no "Pärlipüüdjaga" saaks ikka saba maha ja nendega, mis ma ise olen ka laulnud," muigas Reet ning lisas, et vahel piisab siiski ka mõnest äratuntavast märgusõnast, et veenduda, et tekst siiski talle kuulub. "Olen näiteks hästi palju Annele (Veski toim.) tekste kirjutanud. Ta teinekord saatis 4-5 lugu, et hakka tegema. Enamus laule tuli Venemaalt ja kui olin need niiöelda üle andnud, siis tõesti hiljem enam ei mäletanud."

Alguse sai laulusõnade loomine juba 70ndatel, kui Reet tegi Marju Kuudi, Elle Kalmo ja Lagle Alpiusega ansamblit MERL. "Meil oli vaja teha kontserdi lõpulugu ja sellele ma siis tegingi esimese teksti ja sealt edasi hakkas tasapisi minema," meenutab ta. Elu esimene originaaltekst sai koostatud ansambli Karavan muusikapalale "Väravad". "Aarne Saluveer tegi muusika ja andis mulle ülesande. Oi, kuidas ma nägin vaeva, see oli ikka selline peavalu! Laulutekst ei ole ju nagu luuletus, aga ometi peab ta olema eesti keeles arusaadav, rütm ja fraasi pikkused peavad paika minema."

Eelseisvatel kontsertidel saab kuulda uskumatult värvikat valikut Eesti pophittidest, mille hulgas „Jambalaya“, „Pärlipüüdja“, „Sinu valinud ma“, „Väikest poissi tean“, „Suvi“, „Aeg meid muutnud on“, „Tervitusi palmisaarelt", „Oma maa“, „Mina ise“, „Imeilus pühapäev“, „Üks laul, üks viis“ ja paljud teised. Kontsert kestab 2 tundi ning õhtut juhib Jan Uuspõld.