Mirror vahendab, et Diana ei lasknud oma pressiosakonnal sekkuda, vaid helistas otse ajakirjanikule. Ta kutsus reporteri hoopis Kensingtoni lossi teed jooma ning teemade üle arutlema. Ilmselgelt selline soe lähenemine töötas ja edaspidi kirjutasid need ajakirjanikud temast palju helgemates toonides.

Majesty ajakirja peatoimetaja Ingrid Seward sõnas, et teda kutsuti lossi vahetult enne Diana surma 1997. aastal. Naistel oli sümpaatne ja avameelne vestlus. "Tema taktika oli teha vaenlasest oma sõber, meelitada teda sümpaatse käitumisega."

Seward arvab, et prints Harry võiks oma emast eeskujust võtta. Ta ütleb, et prints on meedia suhtes kohati liiga jäik ja külm olnud, näiteks ei lubatud piltnike Archie ristimisele.

Saatuse iroonia on kahjuks see, et kuigi Diana üritas meediaga sõbralik olla, on just pressi nahaalsel käitumisel seos tema surmaga. 31. augustil 1997 sattus 36-aastane Diana koos sõbra ja armastatu Dodi Fayediga autoõnnetusse Pont de l'Alma tunnelis Pariisis. Nad üritasid kõmupiltnike eest põgeneda.