"Ma ei tahtnud kunagi olla esineja," pihib Ungarist pärit Bence, kes Eestis 3. oktoobril oma teise kontserdi täismajale annab. "Nägin end alati tüübina, kes kulisside taga aitab muusikat produtseerida või komponeerida." Viis aastat tagasi juhtus aga nii, et tema kaverdatud versioon Michael Jacksoni palast "Bad" kogus mõne päevaga miljoneid kuulamisi. Tänaseks on klaverdajal YouTube'i keskkonnas üle poole miljardi kuulamise. Ups.

"Ma ei kujutanud midagi sellist ette. Ma lihtsalt tegin seda, mis mulle meeldis. Klaver on alati olnud minu emakeel," ütleb Bence, kes viieks aastaks purustas ka maailmarekordi minutis enim klahve vajutanud pianistina.

"Minu esimesed kontserdid olid ikka üüratu stress," meenutab ungarlane. "Mäletan, kuidas muusikakooli õpetajad vedasid mind klassikalise muusika võistlustele. Mul oli surmahirm. Need on lihtsalt kohutavad mälestused." Täna tunneb mees end laval rahulikult, sest teeb vaid seda, mis on tema loomule omane. "Kui ma peaksin täna esitama klassikalist muusikat, läheksin ilmselt jälle närvi. Ma saaksin hakkama, aga see pole mu loomuses. Inimene peab olema iseendaga samal lehel." Pianist on lahti kasvanud ka noodilehest. "Kes tulevad mind vaatama, võivad märgata, et mängin poolteist tundi klaverit ilma noodilehtedeta. Ka koolis vihkasin nootide lugemist. Eelistan mingit lugu kuulata, kuni see on mul peas," kirjeldab Bence enda tööprotsessi.

Kõige suuremaks mõjutajaks ja iidoliks on pianist nimetanud ka tema poolt palju kaverdatud Michael Jacksoni, kelle kohta ilmus sel aastal dokumentaalfilm "Leaving Neverland," milles mitmed lapsepõlves Jacksoniga seotud isikud süüdistavad elavate seast lahkunud poppstaari seksuaalkuritegudes. "Sellist infot seedides tuleb alati olla ettevaatlik ning arvestada, kuidas ajakirjandus ja meedia toimivad. Öeldakse ju, et kõik on süütud enne süüdimõistmist," ütleb Bence. "Ma pole küll psühholoog, aga nende inimeste miimikast on näha, et nad valetavad, nii et suu suitseb. Michael pole elus, et ennast kaitsta ning praeguseks on niikuinii selleks liiga hilja," jagab Bence enda frustratsiooni.

Piletilevis on veel saadaval mõned piletid Alexela kontserdimajas toimuvale kontserdile, kus saab kuulata ka veel avaldamata palasid Bence'i "Awesome piano" debüütalbumilt. "Albumi nimi tuleb sellest, et kasutasin helide loomiseks igat klaveri juppi ning pillikeelt, moodustades seeläbi orkestri," ütleb Bence.

Bence'i viimane hitt on aga segu Beethovenist ja AC/DCst: