"Kahjuks on minu abikaasa sattunud ohvriks tabloidmeediale, mille külgedel avaldatakse pidevalt isiklikke rünnakuid ja valesid ilma võimalike tagajärgedega arvestamata," ütleb prints Harry oma pöördumises. "Halastamatu kampaania on viimaste aastatega vaid võimendunud esimese poja ilmaletoomise ja kasvatamise taustal."

Pikas ning isiklikus pöördumises nimetab hertsog meediaväljaandeid kiusajateks ning propaganda levitajateks, vahendab Dailymail.
Kuninglik paar kaebab briti väljaande kohtusse pühapäeval.

"Minu sügavaim hirm on ajaloo kordumine. Ma kardan, et mu abikaasa langeb samade jõudude keerisesse, kuhu sattus minu ema printsess Diana," pihib hertsog. "Lõppematul propagandal on ka inimhind, eriti kui avaldatav info on vale ning pahatahtlik. Kuigi me oleme teinud julget nägu, ei suuda ma kirjeldada, kui valulik see kõik on olnud."

Briti meedia sai kriitika osaliseks pärast kuningliku pere kümme päeva kestnud Aafrika heategevustuuri. Meediakajastus muutus negatiivseks, kui perekond ei lubanud meediat poisslapse ristimisele ning hakkas rohkem keskenduma privaatsuse tagamisele. Ühtlasi on kuninglikku paari viimasel ajal kritiseeritud eralennukite kasutamise eest, samal ajal kui nad teevad teavitustööd kliimasoojenemisega seoses.