Pole kedagi teist, kes oleks Houstonile lähedasem ja suurem sõber olnud kui Crawford, vahendab People. Oma hiljutises raamatus avalikustas naine esmakordselt, et lisaks assistendi ja parima sõbra rollile oli 80ndatel naiste vahel ka tõsiselt romantiline suhe.

Tänaseks 58-aastane Crawford kohtus staariga esmakordselt 19-aastasena 1980. aastal, mil Houston ise vaid 17-aastane oli. Crawton mäletab selget kohtumist suvelaagris, mil lubas lauljannale kohe, et hoolitseb tema eest. Seda lubadust ta ka järgnevatel aastatel truult pidas.

"Me tahtsime lihtsalt koos olla. Lihtsalt meie kaks," selgitab popstaari kallim ning tunnistab, et Houston lõpetas suhte füüsilise poole juba üsna alguses, varsti peale Aristaga plaadilepingu sõlmimist.

Oma otsusest andis Houston kallimale teada väga sümboolse kingitusega. Ühel päeval ulatas lauljanna Crawfordile lihtsalt piibli. "Ta ütles, et me ei peaks enam füüsilised olema, sest see teeks teekonna lihtsalt raskemaks. Ta rääkis, et kui inimesed saaksid teada, siis kasutaksid seda meie vastu ja 80ndatel nii ka oli."

Ka lauljanna ema Cissy Houston avaldas noortele survet. "Whitney ütles, et ema sõnul ei ole see lihtsalt loomulik, kui kaks naist lähedaselt koos on." Just suhtest alles jäänud sõprus oli juba piisav, et tohutult kuulujuttudele alust anda. "Me ei rääkinud kunagi rollidest nagu lesbi või gei. Lihtsalt elasime oma elu ja ma lootsin, et saame nii igavesti jätkata. Whitney teadis, et ma armastan teda ja mina teadsin, et ta armastab mind. Tähendasime üksteisele tõesti kõike."

Kuigi Crawford on senini truult Whitney kõrval, on ta ka päriselt omale uue kaaslase leidnud. Crawfordil ja kallimal Lisa Hintlemannil on kaks ühist adopteeritud last.