Kanal 2 lõbusas vestlussaates "Õhtu!" ilmnes, et 23 aastat tagasi õppisid kaks Rapla poissi Priit Võigemast ja Vaiko Eplik samas muusikakoolis.

"See kool oli tibatillukene nagu kortermaja," meenutab näitleja Priit Võigemast. "Vaiko õppis klaverit ja mina õppisin löökpille."

"Seal sai kõik alguse ja ühel hetkel Priit jättis löökpillid maha," meenutab Vaiko Eplik. "Hakkasime hoopis koos kitarri õppima, et rokkida ja vallutada kogu maailm."

Noored panid kokku bändi Joyguns. "Kaalusime ka nime Toyguns, aga see tundus liiga lapsik," meenutab Eplik. Rahvusvahelises muusikamaailmas läbilöömine pole lapsemäng. "Nii palju kui Lääne laulutekstidest aru saime, siis peamised teemad olid tüdrukud, seks ja uimastid."

Kui lähedale jõudis duo enda teismeea unistusele pääseda Aerosmithi soojendusesinejateks?

"Olen käinud Stockholmis Aerosmithi kontserdil, mis jäi ära," meenutab Võigemast äärepealt läbilöömist.

Küll aga konkureerisid poisid Kehta valla skeenes. "Meil oli ka ansambel nimega Freeroid, mis oli üks Kehtna kõvemaid kaver bände," meenutab Eplik hiilgusaegu.

"Lisaks oli selline grupeering nagu Segased, kus me Vaikoga koos olime," räägib Võigemast. Oma kohta Segaste hulgas poisid siiski ei leidnud.

"Kõik ülejäänud kandsid villaseid ruudulisi särke, Chicago Bulls nokamütse ja jõid longerot," meenutab Eplik. "Nad ajasid meid taga ja karjusid: desperado! Ma ei mäleta, et meil oleks tüdrukutega väga vedanud."

Kuigi poisid proovisid muusikuna kätt mitme žanri ja nimega, osutus Joyguns siiski kõige ajatumaks.

"See on bänd, mis on tulnud nüüd kokku, et jääda," arvab Võigemast.

"Meist ei saanud rahvusvahelisi rokkstaare. Nüüd on saalid täis ja rahvas nõuab lisa," jääb Eplik uhkeks. "Tundub, et oleme jõudnud lihtsalt oma aja ära elada."