Pärast staari surma teatati, et näitlejatar suri kopsupõletiku, verevaesuse ja ravimimürgistuse tõttu. Asjaolud muutusid veel kahtlasemaks, kui samade põhjuste tõttu suri vaid viis kuud hiljem ka Murphy stsenaristist abikaasa Simon Monjack.

Kui varem üritas näitlejatari mõrva tõestada tema isa Angelo, siis nüüd on võtnud selle oma hingeasjaks Murphy poolvend Tony. Nende arvates on naise surmas süüdi tema abikaasa ja ema Sharon. Viimase kahe vahel oli väidetavalt armusuhe ning nad jagasid isegi voodit.

Murphy abikaasa Simon Monjack ja ema Sharon Murphy

Enne Murphy surma oli Hollywoodis edu otsinud Monjack võlgu üle saja tuhande dollari. Poolvenna Tony arvates oli Murphy surnuna palju kasulikum rahaliselt, kui elusana. Samuti tunnistab ta, et Murphy tõesti kasutas narkootikume vabatahtlikult, kuid mitte suurtes kogustes. "Ma olen kindel, et seal oli eksperimenteerimist. Aga Brittany oli väga konservatiivne selliste asjadega, ta oli väga tark," meenutab Tony.

Poolvend ütleb, et tema isa oli kindel, et Brittany ema Sharon oli staari surma põhjustaja, kuid Tony arvab, et nii see ei olnud. "Ma tean, et inimesed räägivad sellest, aga ma tean Sharonit," ütles Tony, kes usub, et tema poolõde suri tema abikaasa majanduslike probleemide tõttu.