"Duubli" stuudios on külas Priit Võigemast ja Madis Tüür, kelle käest uurimegi, kui suure üllatusena seesugune tiitel tuli.

"Hollywood ei ole kunagi olnud minu unistus. Osadele näitlejatele on see oluline, aga ma pole osanud seada seda endale eesmärgiks. Ma polegi vist nii suur näitlemise fänn," sõnas Võigemast.

"Kui mõelda, et seda filmi vaadatakse praegu ka Los Angeleses, siis mis võiks neid kõnetada? Samamoodi liikusid inimesed ka seal tundmatusse, alustasid elu, hakkasin nullist pihta põldu harima jne" lisas Võigemast.

Täna anti nimelt Sõpruse kinos välja tunnustused 2019. aasta parimale kodumaisele filmile, aasta levifilmile ja aasta filmiajakirjanikule. Eesti vanima filmiauhinna Neitsi Maaliga tunnustas Eesti Filmiajakirjanike Ühing Tanel Toomi täispikka lavastajadebüüti „Tõde ja õigus“.

„Eelmisel aastal läks auhind Eesti Vabariik 100 filmiprogrammi avanud „Seltsimees lapsele“, seekord sobilikult samale programmile võimsa lõppakordi taganud „Tõele ja õigusele“. Kuigi konkurents oli tihe, ilmestab Tanel Toomi loodu kodumaise filmi jõudmist tõelisele maailmatasemele,“ ütles Eesti Filmiajakirjanike Ühingu esimees Andrei Liimets.