Fox News kirjutab, et naine peeti kinni sel esmaspäeval Maracaibo linnas. Venezuela korrakaitseorganid on oma saavutuse üle uhked. Eriüksuste juht Miguel Domínguez teatas, et vahistamisele eelnes põhjalik uurimine. Eriüksuste juht viitas, et nüüd antakse naine üle kohalikule prokuratuurile.

Venezuela jaoks on see kinnipidamisoperatsioon au ja uhkus, ent Columbia jaoks on Merlano algne põgenemine tõeline häbiplekk.

Naine peeti esiti kinni, kuna 2018. aasta parlamendivalimiste aegu ostis ta hääli. Talle mõisteti mitu aastat vangistust (põgenemise järel lisati sellele veel aastaid, kokku on neid suisa 15).

Mullu oktoobris viidi naine Bogotas hambaarstile. Too palus naist saatnud politseinikul protseduuri ajaks kabinetist lahkuda. Selgus, et Merlano abilised olid talle hankinud relva ning naine põgenes - ta ronis köiega aknast alla, tänaval ootas teda juba mootorrattur, kellega koos naine põgenes.

Vahepeal polnud temast üldse kuulda ning Colombia õigusorganid arvasid, et ta võib juba USAs viibida.

Mis naisest edasi saab, on veel lahtine. Colombia tahaks, et ta neile välja antaks, aga kahel riigil on kana kitkuda ning pole sugugi kindel, et Venezuela sellega nõustub. Võib juhtuda, et Merlano veedab oma vangipõlve hoopis seal.