Intervjuus Radio 1 Newsbeatile rääkis James, et ta loodab, et tema kerge, meeldejääv ja hümniline lugu aitab tal hääli püüda. Noormees on juba edukas laulukirjutaja ning on oma oskuseid näidanud Ed Sheeranile ja Jess Glynne’ile, kirjutab BBC.

James ütles, et juba lapsepõlvest saati on ta soovinud olla artist ning ka ise esineda. "Praegu tundub õige aeg ka ise laule avaldada," ütles mees.

"My Last Breath" kirjutati Šotimaal, kui ta viibis seal koos sõpradega. "Me hüppasime igal hommikul järve. See oli jaanuaris. Ilm oli külm," ütles ta.

Laul on inspireeritud Põhjamere sukeldujast, kes vajas pärast õnnetust ning meeskonnast äralõikamist päästmist. Muusikavideos teeb kaasa Hollandi külmavee ujuja Wim Hof.

James Newman on ka kaasautor Ed Sheerani esitatavale loos "Lay It All On Me" ja The Shires'i laul "Stay the Night" on valminud nende meeste koostöös.

UK loodab tänavusel lauluvõistlusel olla edukam kui eelmisel aastal. X-faktori stiilis ballaadi esitanud Michael Rice sai eelviimase koha, mis on juba neljas kord, kui britid on tabeli põhjas lõpetanud.

James aga ei tunne väljakutse ees hirmu. Ta tunneb, et tema laul tekitab kuulajatega side ning tal on võimalus oma lugu suurele publikule välja mängida.

Laulja kuulub plaadifirma BMG alla, kellega BBC tänavusel aastal euroloo valimisel koos töötas. Kui talle läheneti ettepanekuga Eurovisionil osaleda, siis ta mõtles natuke pakkumise peale ja võttis selle siis vastu.

Kuigi UK on 63 euroaasta jooksul lauluvõistluse üks edukamaid võitjaid, olles selle ajaga teeninud viis võitu, siis on nende tulemused pärast 1997. aasta võitu olnud nõrgad. Paljud peavad lauluvõistlust siiamaani peenutsevaks ja juustuseks kogunemiseks, siis tänapäeval saab näha maailma suurima telesaate maailma kõige kõrgetasemelisemat produktsiooni ja lauluvõistlust, kuhu riigid saadavad oma parimad esinejad.

Eurovision on maailma suurim live-muusikaüritus, mida vaatas eelmisel aastal 40 erinevas piirkonnas üle 182 miljoni inimese.