Endise missi ja ilmatüdruku Madli Vilsari, kes on alates suvest Londonis elanud, tähendab 8. märts eelkõige isa sünnipäeva. "Seega mulle seostub naistepäev alati sellega ja sööme koos perega torti," ütles Madli.

"Kui ma nüüd päris aus olen, siis pole minu elus väga palju naistepäeva tähistamist olnudki. Aga tähendab see kindlasti seda, et vähemalt üks päev aastas räägitakse palgalõhest ja naiste vastasest käitumisest kõikides meediaväljaannetes korraga," ütles ta Kroonikale.

Need mõtted jäid vist Madli kummitama, sest mõned tunnid hiljem kirjutas ta Instagrami detailsemalt, kuidas ta on langenud diskrimineerimise ja kriitika alla, kuna on naine.

"Ma mäletan väga hästi, kuidas ülikooli ajal mulle üks professor ütles, et palgalõhe pole üldse nii hull asi, peate ise lihtsalt rohkem olema ja vaeva nägema. Ma saan aru, kui tümitatakse allikaid ja nende vastavust akadeemilisusele, aga kui tümitatakse ideed, mille ümber essee kirjutatud oli ja väidetakse, et probleemi pole, vot see pole ok," selgitas Madli.

Ta lisas: "Mulle on töövestlusel öeldud ausalt, et minu vanuses naist on liiga riskantne palgata, sest äkki ma tahan kohe-kohe lapsepuhkusele minna. Minu juuksevärv pidavat näitama kui loll ma olen ja ilmselgelt fakt, et mulle meeldib meiki kanda, näitab kui pealiskaudne ma olen. Naised peavad mõtlema oma riietusele kolm korda rohkem kui võiks, sest kui see on liiga nii või naa on sellest probleem."

"Need olid lihtsalt primitiivsed ja igapäevased näited, aga miks mitte neid välja tuua, kui need on päriset juhtunud? Ma elan kultuuriruumis, kus ma ei või sugu määratleda ja isegi naistepäeva pidamine on midagi täiesti uut, seega ma ootan ausalt seda väga hea meelega," viitas Madli Londonis elamisele.

Madli Vilsar selgitas, et teksti saatev pilt on tehtud kohaliku naiste vastase vägivalla ja varjupaika pakkuva ühenduse ja ühe väga "naiseliku" kohviku poolt korraldatud naistepäeva ürituselt, kus räägiti asjadest nii nagu need on ja inimesed jagasid oma isiklikke kogemusi.