Peale Ksenia teevad oma koduukse lahti teisedki nimekad inimesed – ooperitäht Helen Lokuta ja endine riigikogu liige Tanel Talve.

Erakordsest taiesest oma elutoas räägib Kristjan Jõekalda ja oma lemmikut esitleb selgeltnägija Marilyn Kerro.

Ajakirja peatoimetaja Ingrid Veidenberg avab verivärske ajakirja juhtkirjaga, kus tutvustab Kodu-eri mitmeti inspireerivat kaanekangelannat nii:

See võib olla esimene kord, kui üle 20 aasta ilmunud Kodu-eri külastab hollywoodlikult glamuurset miljonimaja. Kindlasti jätkub Eestis selliseid kodusid, kuhu on ohtralt ja südamega investeeritud. Aga vähe on neid julgeid, kes söandavad omaloodud eramut ka teistele näidata ja öelda: ise teenisin, ise kujundasin, ise lõin kodu hinge – vaadake ja nautige! Või võtke eeskuju. Enamasti kardetakse ju, mida teised arvavad. Kardetakse kadedust ja kurje kommentaare.

Õnneks on neid, kel pole midagi karta, sest kui ise teenisin, kujundasin ja tegin, siis miks peaksin seda häbenema? Tänases numbris on mitmeid eeskujusid. Üks neist, ärinaine Ksenia Kostina inspireerib kodusesse keskkonda panustama, avades 24 leheküljel oma luksusliku Pirita kodu uksed. Venemaalt Eestisse kolinud endine Tallinna linnavolikogu liige on loonud tõelise Hollywoodi filmistaari elamise, kuhu tema ja ta pere hästi sobitub. Eriliselt huvitav on seejuures asjaolu, et Ksenia sisustas 560ruutmeetrise häärberi vähem kui aastaga distantsilt: internetikülgedelt tellis ta kogu maja sisustuse ja ka erinevad kodudetailid, firmadega suhtles suhtluskeskkondade kaudu. Seda kõike samal ajal edukalt firmat juhtides.

Selline "šoppamine" tundubki olevat viimase aja trend – kodust keskkonda saab ilusaks kujundada ka poode kammimata ja esindusi külastamata. Kaupa saab valida kodudiivanilt, mugavalt telefonis või arvutis toimetades. Ksenia jagab firmade nimesid ja netilehekülgi, kust tema sai nõu ja abi – ehk on teistelegi inspiratsiooniks.

"Kui lapsed on magama pandud, on mu suurim hobi külastada eBayd ja kõikvõimalikke oksjonisaite. Kõike, kust saab osta kunsti, huvitavaid sisustuselemente ja kunstiobjekte," rääkis Ksenia innustunult, kui tema kodu külastasin. "Meie maja on mööbliga küll sisustatud, aga puudub kodu eripära, väikesed disainielemendid ja maalid, mis tegelikult loovad õhkkonna. Sellega praegu tegelengi." Soovin, et sellist katkematut kirge jätkuks meil kõigil oma kodu täiustamisel! Kevad on selleks parim aeg!