Võiks öelda, et võit läks ühte perre, sest Stig oli olnud kõva kolmas käsi Ithaka ja Tomi Rahula 00ndate idubändis Slobodan River. Talvel 2011 võistlesid aga Ithaka ja Stig solistidena vastamisi Eesti Laulul. Ithaka "Hoppa-pa-rei!" lõpetas kuuendal kohal, Stigi ja Tomi bänd Outloudz looga „I Wanna Meet Bob Dylan” aga hõbemedalil. Pääsu Eurovisionile Düsseldorfi napsas tol korral nunnu Getter Jaani. Koju oma eurokorda ootama jäänud Stig ja Ithaka kullati seevastu Kroonika valijate lemmikuteks.

AASTA OLI SIIS... 2011

Sama aasta jaanuarist oli Eesti vastu võetud ka NATOsse. Täiskohaga elevalt Läände kuuludes, vaibusid mõneks aastaks ka meie püüdlused oma seksikaid valida... mõneks aastaks. Mõneks ajaks, et aastal kümnendi lõpus, peatoimetaja tagasi vahetudes, Kroonika kõva kaubamärgina uuesti võimsalt jätkuda.

MAI 2011

Kroonika seksikate ajaloo neljateistkümnes paar: Ithaka Maria Rahula (tollal 31) ja Stig Rästa (tollal 30). Üks oli oma menukapitali tuntavalt kasvatanud saate "Tantsud tähtedega" eelmise hooaja võtjana. Teine aga värkselt viiendas hooajas - boonuseks televaatajate silme all alguse saanud Stigi armastuse lugu võistluspartner Karina Veismaniga. Kroonika aastapidu peeti sedakorda ööelumekas BonBon.

Foto: Aivar Kullamaa

SEPTEMBER 1998. MA TAHAN SIND, SA VAJAD MIND. MARIA JA TOMI

Kui Kroonika aastal 1996 sündis, olid nemad olnud juba mitmendat aastat tavatu teismeliste tähtpaar. Ithaka-Maria oli vaid neliteist, kui oma vanemate kodunt välja Tomi juurde Rahulate perre elama kolis. Aastas 1998 tõusid nad Kroonika esikaantele nõutuks kui Eesti euroloo „Mere lapsed” autor-noorpaar.

Foto: Aivar Kullamaa

1997. BEST B4 MARIA NABADEBÜÜT

2 Quick Starti tiiva alt toodetud inkubaatorbänd lahvatas seda pilkupüüdvamalt menukaks, kui neliku keskseks figuuriks kutsuti varaseksikas Maria. Menu toode kirjutas vaid mõne hitiga end eesti poppmuusika ajalukku. Teedrajavalt seksika kvarteti fotod, videod, kostüümid said unustamatuks klassikaks.

Fotod: 2QS Production

JAANUAR 2003. MITTE ENAM LIHTSALT MARIA…

vaid Gyrcelea, Ithaka Maria Rahula. Pauguga bändi Slobodan River solistina suurel laval tagasi. Tol ja järgmisel aastal kandsid hitid „What a Day” ja „Surrounded” kõvasti uut, seksikat hoogu ja värvi Eurolaulu seni valdavalt estraadlikele valimistele.

Foto Eurolaul 2003 proovidelt telemajas: Marko Mumm

RAHULATE ÕNNE-SERIAAL

jätkus ja toitis Kroonika huvi novembrini 2011 välja, et lahvata siis pommuudiseks „Rahulad lahutavad!”. Õnneks kestab see seriaal ka kummastki eraldi edasi.

Foto: Marko Mumm

PISUT PAHELINE. 8. NOVEMBER 2005

1990ndate Eesti esimesest läänelikust diskoprojektist end beibe imagost sitkelt üles, võluvaks sooloartistiks töötanud Ithaka Maria ehk „A Little Wicked”, nagu peakirjastas tema tol aastal valminud album.

Fotod: 2 x Kristjan Lepp

MADONNA KEPKAS. VEEBRUAR 2008

Varjamatult ei rohkem ega vähem kui maailma popikuningana enda soolokarjääri eeskuju-latiks tõstnud. Ambitsioonikas, kapriisne, sensuaalne, töökas, sitke, visa. Ei ime, et ema poolt kanget setu verd.


Fotod: 2 x Kristjan Lepp

ITHAKA KURSSI TELEPUBLIKU SILMIS TUBLILT TÕSTNUD NOVEMBER 2010

Menusaate „Tantsud tähtedega” neljanda hooaja võidupaar Ithaka Maria Rahula ja Kihnu-poiss Marko Kiigajaan. Seni pigem posh-printsessi maski ees hoidnud Ithakas avanes ka lihtsam siiram pool.


Fotod Kroonika esikaaneloost: 2 x Kristjan Lepp

SUVI 2008. ITHAKA MARIA HARITO

Oma 39. sünnipäevaks võttis võitis kolme lapse ema Ithaka Maria Harito mängeldes Miss Estonia 2008 tiitli. Ikka seksikalt.

Fotod: 2 x Kristjan Lepp

2011. STIGI-AASTA!

Omaette klassist muusikamees, kitarrist, laulja, hittide meister, Eesti Laulu finaalides kümnekordse tegijana tõusis Stig Rästa kümnendi kõige mahukamaks, kindla käekirjaga meistiriks.

Foto: Kristjan Lepp

Veebruaris Eesti Laulu finaalis võistles üks kõigi aastate tugevamaid palu, superstiilne "I Wanna Meet Bob Dylan”. Tarvitses Trafficu kitarristil astuda ette Outloudzi solistina, kui Kroonika rahvalt sadas Stigile lisaks edetabelivõitudele ka aasta seksikaima mehe auhind. Samal asatal R2 Aastahiti galal valiti Stig Rästa unistuste bändi kitarristiks. Eesti Laulu rahvahääletusel kuldmedali küll napilt Getter „Rockefeeler Street Jaanile kaotanud, skooris Outloudz aastat kokku võttes edetabeleis ja Muusikauhindadel nii parima singli, albumi kui bändi kategooriais.

PÕHJUSETA MÄSSAJA JA CAPABLANCA HALLIS. VEEBRUAR 2011.

„Old and gray, I wanna meet Bob Dylan...” Kristjan Lepa fotoseerias aasta seksikaimast mehest kandis Stig välja seose mitte ainult hipipõlvkonna iidoli Bob Dylani, vaid ka Pariisi ja Hollywoodi kuldkümnendite sümbolmeeste James Deani, Humphrey Bogarti, Jean Gabini.

Fotod: 3 x Kristjan Lepp