Logo loodi 1977. aastal turismikampaania jaoks ja sellest sai kiiresti ülemaailmne hitt. Tegu on kõige enam järgi tehtud pildiga ajaloos, kirjutab BBC.

Glaser on hiljem öelnud, kuidas teda üllatas, milline edu saatis seda väikest ja mittemidagi ütlevat ideed.

Peale kuulsa logo on Glaser autoriks ka Bob Dylani postrile, kus laulja on psühhedeelsed juuksed, ning on ka New Yorgi ajakirja kaasasutaja.

Milton Glaser abikaasa Shirley ütles, et mees suri insulti.

Foto: Scanpix

Glaser sündis 1929. aastal New Yorgi linnaosas Bronxis, õppis Manhattanis asuvas Cooperi ühenduse teaduse ja kunsti edendamise ülikoolis ning sai täiendõpet Bolongias Itaalias.

1954. aastal rajas Glaser koos kolme Cooperi kursusekaaslasega Push Pin Studiosi, aidates edendada visuaalkunsti reklaamimaailmas.

Tema poster Bob Dylanist oli laulja siluett, kus tal on värvikirevad juuksed. Poster põhineb Marcel Duchamp'i Dylanist tehtud maalil. Bob Dylan kasutas postrit oma 1967. aasta parimate hittide albumil, mis müüs enam kui kuus miljonit koopiat.

1974. aastal asutas ta oma disainerifirma Milton Glaser, Inc. Kolm aastat pärast seda lõi ta praegu ikooniliseks saanud logo "I ♥ NY".

Logo eest ta mingit tasu ei saanud, kuna oli mõeldud kodulinna, mida tabasid kuritegevuselaine ja majanduslangus, turismi edendamiseks. Tal tekkis idee taksoga sõites ja joonistas kavandi punase kriidiga ümbriku peale. Mustandi saab vaadata modernse kunsti muuseumis.