Elina Nechayeva rääkis "Ringvaates", et kuigi ta kohtas Will Ferrelli juba 2018. aastal Eurovisionil Lissabonis ning sai temaga ka ühe pildi peale, siis ta ei teadnud tol hetkel filmi tegemise plaanidest midagi.

"Mina võin öelda, et mina ei tea mitte midagi. Ainus jutt, mis me rääkisime, puudutas minu esinemist ja ta tõesti kiitis minu häält. Ta oli nii-öelda lummatud, aga filmi plaanist mina ei teadnud midagi," sõnas Elina.

"Ma küsisin Mardi (Mart Normet oli 2018. aastal viimast korda Eesti Laulu peaprodutsent - toim.) käest, kas nad juba siis leppisid midagi kokku. Aga ta ütles ei ja vaid küsis, kas tuleb Eurovisioni film või ei tule. Ta (Ferrell) saladuskatte all ütles, et siiski tuleb," lisas lauljanna.

Hiljem tuli välja, et Will Ferrell oli seal, et Eurovisioni kohta eeltööd teha. Kuigi Ameerika Ühendriikide jaoks võib Euroopa lauluvõitlus jääda võõraks, siis Ferrelli naine on rootslane, kellega koos on viimased kaks kümnendit Eurovisionil silma peal hoitud.

Will Ferrell käis ka lava taga uurimas sealset melu ja olu, et kõik see filmi jaoks paika saada.

Elina mängis filmis iseennast ning laulis seal koos Eurovisiooni legendidega. "Ma olin väga üllatunud, et mind kutsuti Eurovisiooni võitjate hulka," lisas ta.

Elina sai pakkumise filmis osaleda töömeilile ning siis algasid läbirääkimised, mis viisid heli salvestamiseni ja 2019 sügisel filmivõteteni Londonis.

"Läbirääkimiste alguses ma ei suutnud uskuda, et see on reaalsus ning igaks juhuks guugeldasin kõik meilis olevad kontaktid ning produktsioonifirma [läbi - toim], et vältida ebameeldivaid üllatusi, ning minu suureks rõõmuks kõik muutus kolm kuud hiljem reaalsuseks," rääkis laulja Kroonikale.

Elina osalusega klippi, mille kogupikkus on kaks ja pool minutit, filmiti neli päeva.

Briti näitleja Dan Stevens, kes mängib filmis Venemaa esindajat Alexander Lemtovi, veetis Elinaga koos väga palju aega ning üheskoos arutati ka Venemaa osalemisi Eurovisionil.

Eestlanna usub ka, et filmis tehtud nali Rachel McAdamsi karakteri pika kleidi kohta on temast inspireeritud. Kõik, kes Elina esinemist 2018. aastal nägid, mäletavad kindlasti tema ülisuurt kleiti, mille peal toimus kirev värvidemäng.

Eurovision 2018 zürii läbimäng

Tähelepanelikumad lauluvõistluse fännid nägid Lemtovi riietuses sarnasusi ka Uku Suviste mentori Filipp Kirkoroviga. Will Ferrell on varasemalt öelnud, et mitmed filmis näidatavad aktid on inspireeritud endisest päriselt Eurovisionil käinud esinejatest.

Film "Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga" on komöödia, milles heidetakse lauluvõistluse üle palju nalja. Elina aga ei usu, et seda tehakse halvaga.

"Ma tõesti naersin kõva häälega, kuna seal oli nii palju nalju Eurovisiooni kohta. Eurovisioon on üldse lõbus üritus ja seal on, mille üle naerda. Ma arvan, et nad ei mõnitanud seda üldse halvas mõttes, vaid nad päris hästi tabasid seda grotesksust, mis on Eurovisioonile omane. Ning kogu seda lõbusat ja mõnikord isegi absurdset meeleolu nad tabasid päris hästi, ma võin öelda, ja see ei olnud üldse halva nurga alt," rääkis ta.

Filmitegijatel oli algselt plaanis suur esilinastus koos punase vaiba ja kõige selle juurde käiva glamuuriga. Elina sai sarnaselt teistele filmis üles astunud osatäitjatele kutse seal osaleda, aga koroonaviiruse epideemia tõttu jäi see kõik ära.

Selle asemel paluti lauljatel teha oma versioon filmi tunnusmuusikaks olevast laulust "Volcano Man".