Täna kolmkümmend viis aastat tagasi hoidis Freddie Mercury peopesal rohkem kui 1,9 miljardit inimest, siis toimus Queeni legendaarne kontsert "Live Aid". Otseülekanne oli üks kõigi aegade suuremaid satelliidiühendusi ja telesaateid, mida vaatas 40 protsenti maailma elanikkonnast enam kui 150 riigis, kirjutab Mirror.

Vaid kuus aastat hiljem oli Freddie kaotanud võitluse AIDSi vastu ja suri 45-aastasena oma kodus Londonis. Ta oli oma haigusest rääkinud vaid neile, kes olid talle kõige lähedasemad, fännidele avaldas ta 24 tundi enne oma surma teate, et on haige.

Üks neist, kes temaga lõpuni koos oli, oli tema endine elukaaslane Mary Austin. Mary oli kuus aastat kuninganna rindepartner, kuid ta jäi Freddyga lähedaseks ka pärast seda, kui ta naisele ütles, et on gei. Freddy on öelnud ka, et Mary oli tema elu armastus. “Ma armastan teda seni, kuni ma hingan viimaseid hingetõmbeid. Tõenäoliselt vananeme koos,” ütles Freddy.

Freddie kinkis Maryle ka oma plaadimüügist saadava kasumi, et naisel oleks kogu ülejäänud elu rahaliselt kindlustatud. Mary elab tänaseni selles majas, mis Freddy talle jättis. Freddy viimastel elunädalatel teadis Mary, et kaua mees enam vastu ei pea. “Ta oli kaotanud oma nägemise. Tema keha muutus nõrgemaks, kuna tal tekkisid kerged krambid. Nii halb oli näha teda sel viisil kannatamas."

Freddy viimane palve Maryle oli see, et pärast tema tuhastamist jätaks Mary saladuseks selle, kus tema tuhk puistatud on. Rohkem kui 20 aasta jooksul pole Mary kunagi Freddie Mercury viimast puhkepaika ilmutanud, austades meest, keda ta nii sügavalt armastas.

Tõenäoliselt oli Freddy´l selleks ka oma põhjus, nimelt kaotas ta võitluse AIDSi vastu 1991. aastal, ajal, mil haigust kardeti väga. Mary usub, et ta oli mures, et tema lõplikku puhkepaika satuvad vandaalid. Intervjuus Mail Online'ile ütles Mary: "Ta ei tahtnud, et keegi üritaks teda üles kaevata, nagu on juhtunud mõne kuulsa inimesega." Mary võttis oma endise elukaaslase tõotust nii tõsiselt, et isegi tema vanemad ei tea, kus ta tuhk on.

"Mõned fännid võivad küll üritada tema asukohta teada saada, kuid tema soovis, et keegi seda asukohta ei teaks ja nii see ka jääb," ütleb Mary.