Põhja-Koreas asuvas Onsong`i maakonna elanik on väidetavalt riigi julgeolekuasutuse (MSS) uurimise all seoses mullu 30. detsembril aset leidnud põlenguga, kirjutab Põhja-Korea uudiseid vahendav portaal DailyNK.

Allikate sõnul puhkes tulekahju majas, kus elas kaks perekonda. Tulekahju puhkemise ajal olid lapsed kodus, kuid vanemad mitte. Tulemöllust kuuldes tõttasid mõlemad pereemad kohe majja ja püüdsid oma lapsi päästa.

Kogu selle laste päästeoperatsiooni keskel ei suutnud aga üks emadest tulest päästa riigi eksliidirite Kim Il-sungi ja Kim Jong-Ili pilte, mistõttu on see ema nüüd riigi uurimise all.

Pärast seda, kui mõlemal emal õnnestus oma lapsed päästa, tormas tulle ka üks noor farmitöötaja, kes tõi sealt välja ühele majas elavatest perekondadest kuulunud Kimide portreed. Seetõttu ei sattunud see pere ka uurimise alla.

Alles hiljuti vägivaldse teo eest vanglast vabanenud noor farmer on nüüd saanud riigis seetõttu ka kuulsaks ning teda peetake kangelaseks, väidavad allikad.

Tänu uurimisele ei saa aga laste päästmist maalidele eelistanud ema oma lapsi haiglas aidata, kuna teda kuulatakse üle ning ei lasta laste juurde.

Kuna kogu perekond on sattunud juhtumi tõttu raskustesse, on kohalikud alustanud nende heaks toidu (eelkõige maisi) kogumist.