28-aastane Paola Saulino postitab igapäevaselt siivutuid pilte ning poliitagitatsiooni Instagrami, kus tal oli üle 430 000 jälgija. Peatsete valimiste eel on naise konto aga blokeeritud.

Glamuurimodell sai maailmas tuntuks kaks aastat tagasi, kui lubas 19,4 miljonit valijat rahuldada, kui nad hääletavad põhiseaduse muudatuse vastu. Ta alustaski oma Pompa ehk “pumbatuuriga” ning suutis oma armastusemissioonil 700 meest õnnelikuks teha.

Naisel on ka varem Instagramiga probleeme olnud. Seda kaadrit ei peetud sobilikuks ning eemaldati pildikeskkonnast.

Pühapäeval toimuvad Itaalias aga üldvalimised ning poliitiliselt aktiivse naise sõnul blokeeriti tema konto kartuses, et tema agitatsioon muudaks hääletustulemusi. “Nad kardavad, et teen uue Pompa tuuri ja see mõjuks ka valimistulemustele,” rääkis naine nördinult. Ta kutsub nüüd inimesi Twitteris kasutama teemaviidet #unbanpaola, et saata Instagramile sõnum, kui halvasti nad on käitunud.

Valimiste eel on olukord hetkel üsna pingeline, kuivõrd arvamusküsitluste järgi pole kolmandik rahvast endiselt kindel, kelle poolt hääletada. Kuigi Itaalia majandus on natuke kasvanud, on inimeste meelsus endiselt kehv, mistõttu teevad hea tulemuse ilmselt populistlikud partied ja Euroopa Liidu vastased. Näiteks on Viie Tähe liikumine, mille valimislubadus on loobuda eurost, mitmete küsitluste tulemustes esirinnas.