Kuidas saada mustadest juustest uuesti pruunid? Värvisin kodus Garnieri värvidega. Kas värvipesu rikub juukseid?

Poes müüdavad värvid on väga tugeva pigmendi sisaldusega, isegi nö kergvärvid ja toonijad kipuvad tugevalt juukse külge kinnituma ja iga korraga üle värvides annad sa pigmenti muudkui juurde ja juurde ning mida rohkem neid värvida ehk pigmente juurde anda, seda tumedamaks see värv lõpuks lähebki. Kõige juukseid säästvam variant on see, kui hakata juuri värvima natuke heledama pruuniga ja otstesse üldse mitte enam värvi panna. Ja lihtsalt oodata, kuni see tume ots välja kasvab.
Teine variant on siis triibutamine või värvipesu. Seda kindlasti ei maksaks kodus teha, sest kodune tulemus ei pruugi õnnestuda ja halvemal juhul võid hoopis juustest ilma jääda.
Selliste suurte muutuste juures tuleks kasutada profesionaalide abi. Loomulikult nii värvipesu kui ka triibutamine rikub juukseid, sest tegu on sisuliselt blondeerimisega, mis on väga tugev keemiline protseduur.

Kuidas saavutada plaatinablondi värvi? Kas kodus on seda võimalik teha, kui juuksed on eelnevalt kodus blondeeritud? Kui lähen juuksurisse, kas võib juhtuda, et juuksed muutuvad esmalt halliks ja siis ilusaks blondiks?

Kodus värvides võib juhtuda igasugu asju. Sellega peab arvestama. Juuksur oskab kindlasti sulle rääkida kõikidest ohtudest, mis juuste helendamisega kaasnevad. Räägi talle oma mure ära ja küll tema oskab leida parima lahenduse. Selleks, et värviteemalist nõu anda, peab juukseid nägema. Vaatama üle loomuliku tooni ja ka selle kui palju ning millega neid juba eelnevalt töödeldud on. Alles siis saab otsustada, mis on parim võimalik lahendus.

Värvisin sügisel mahapestava juuksevärviga juuksed punaseks, kuid siiani on mingi toon sees (selline kole oranzikas-roosa). Mida teha, et seda maha saada? Kas on ka võimalik teha seda kodustes tingimustes?

Punane värv jätabki juustesse väga pikaks ajaks jälje, sest seal sees olevad pigmendid on hästi intensiivsed ning tihtipeale saab sellest toonist alles siis täielikult lahti, kui juuksed on välja kasvanud. Kindlasti natukene aitab punakat tooni maha saada sügavpuhastava shampooniga pesemine. Värvieemaldus protseduure ei soovita kindlasti kodus katsetada.

Kuidas juuksed maasikablondiks (strawberry blonde) saada? Loomulikult on keskmised pruunid. Tahaks sellist kirjut tulemust, et kohati punakam, kohati blondim. Juuksurile olen üritanud seletada, aga ta tahab ikka karamelli blondi teha.

Inimesed näevad ning mõistavad värve erinevalt. Kuid pruunist maasikablondiks saamiseks on vaja juuksed eelnevalt helendada ning seejärel toonida üle siis soovitud tooniga. Selleks, et saada kirjumat tulemust, võib kasutada salgutamise tehnikat. Arvestama peab sellega, et tulemust ei pruugi saada ühe korraga ja see rikub juukseid.

Olen heleblondi ja tumeblondi värviga oma juuksed värvinud, et saada oma mustadest juustest pruunid. Tulemus — ainult juuksejuured on pruuniks jäänud. Mida teha?

Kui see must on juba eelnevalt värvitud toon, siis teise värviga üle värvides seda heledamaks muuta ei saa. Selleks, et heledamat tooni saada, peab vana värvi eemaldama või juukseid blondeerima ning alles siis saab värvida helendatud juuksed sobivasse tooni. Värviga saab heledamaks värvida ainult loomulikke eelnevalt toonimata ja värvimata juukseid. Sellepärast sul juured õiget värvi jäävadki, aga ülejäänud osa mitte. Soovitan külastada juuksurit ja leida koos parim lahendus soovitud tooni saamiseks.

Kas rohkem kahjustab juust kodus või salongis blondeerimine?

Blondeerimine kahjustab alati juukseid. Kodus blondeerimine pole hea mõte, sest poes müüdavates värvides ning blondeerijates on kahjulikke aineid rohkem, nad on tugevamad ja äkilisemad võrreldes salongis kasutavate blondeerijatega. Suuremad värvimuutused tuleks alati läbi viia salongis juuksuri käe all.

Kui vana juuksevärv on välja kasvamas ja juuksejuured on heledad, siis kas kuidagi koduste vahenditega on võimalik see värv maha pesta, et oma loomulik värv oleks jälle?

Värvitud värvi ei saa juustest maha pesta, see tuleb ikkagi välja kasvatada. Alles siis saab oma loomuliku juuksetooni tagasi.
Juuksed saab siidiseks ja pehmeks kvaliteetsete salongitoodetega, mis on just sinu juuksetüübile mõeldud. Poelettidel olevaid tooteid mina ei soovita, sest nendes leiduvad silikoonid ei pese juukseid korralikult puhtakski, rääkimata siis nende siidiseks ja pehmeks tegemisest.

Värvisin juukseid mõned nädalad tagasi. Tuli soovitust tumedam. Kuidas saaks neid MITTE KEEMILISELT, aga koduste vahenditega heledamaks?Kui üldse saab. Ma olen kuulnud et kui shkampooni sisse soodat panna, pidi värvi maha võma. Esimese korraga ikka oli juustest tulev vesi tumedam ja märgatavalt tuli värvi ära, aga teine kord ei olnud midagi, aind hullult pulstis ja kuivanud juuksed. Teiseks olen kuulnud kui sidruni mahla pähe määrida ja minna päikse kätte, aga päikest ju pole praegu.
Seega, veel mida oskaksite soovitada?

Ärge palun värvige kodus ise juukseid. Keemilist värvi saab eemaldada ainult keemiliselt. Toiduained ei ole juustele mõeldud.

Mul on oražid juuksed ning mul on küsimus — tahaks blondiks juukseid värvda ja et kas blond võrv üldse mõjub ja kas minna juuksuri juurde või kodus värvida? Kas tõesti on 2-1es šampoon-palsamid kahjulikud?

Kindlasti tuleb minna juuksurisse ja juuksur oskab öelda sulle, kuidas sa soovitud tulemuse saaksid.
Jaa, 2in1 shampoon-palsam on kahjulik, sest on ebaloogiline, et kahe nii erineva toimega tooted toimivad ühes pudelis. Shampoon avab juuksekarva peal olevad soomused, et juuksed puhtaks pesta, aga palsam sulgeb soomused, et juus oleks kaitstud keskkonna kahjustuste ja kuumuse eest.


Loe ka online-intervjuu esimest osa, kus juuksur räägib staatilise elektri eemaldamisest  ning õigete pesuvahendite kasutamisest! Homme toome teieni nõuanded, mida teha, kui juukseotsad lõhenevad ning arutame, kas söögisooda ja oliivõli on sobilikud juuksehooldustooted.