Tundub, et Apple ideaalmaailmas on kõik seadmed kasutajale piisavalt võimsad ning ühelgi pole üleliigseid nuppe - kõiki toiminguid saab teha otse ekraanilt. Sellisel juhul otsustaks tarbija endale meeldiva seadme kasuks vaid tarkvarast lähtuvalt leides endale kõige meeldivama kasutajaliidesega toote.

Mõnes mõttes tundub, et maailm liigubki sinna poole. Paljud noored tahavad endale nutitelefoni puutetundliku ekraaniga, et ajaga kaasas käia. Mõneti ongi loogiline, et just nuppudest vabastamine annab tootele palju juurde. Arvestades, et nupud on muutumatud, aga ekraanil on võimalik näidata kõike ilma piiranguteta.

Siiski ei saa sama öelda toodete jõudluse ja muude valikute kohta. Mõnel seadmel on kõrgkvaliteedilist videot salvestav kaamera ning teisel pole seda üldse. See on vaid üks näide paljudest, mis tarbijat võiks huvitada ükskõik millise seadme puhul muusikapleierist arvutini.

Lisaks tundub üsna võimatu igapäevaelus ainult puuteekraanidele toetuma jääda. Näiteks koolitöid on füüsilisel klaviatuuril tunduvalt parem kirjutada kui virtuaalsel alternatiivil.

Kindlasti tekib ka selliste seadmete kasutamisel andmete ülekandmise probleem. Tänapäevased tehnoloogiad vajavad veel suures osas juhtmeühendust kahe seadme vahel, et infot vahetada. Ei ole mõeldav, et infot ei saa panna mälupulgale või välisele kõvakettale, kuid uutel seadmetel selliseid liideseid tihti ei ole. Seega peab tarbijal olema alati olemas igal juhul tavapärane arvuti, et kõigega hakkama saada.

Loomulikult kui kõik, mis teha on vaja on internetis surfamine ja meili kontrollimine, saab hakkama ka ainult tabletitega, kuid tihti sellest ei piisa.

Võimalik, et tõesti lähiaastatel me kõik salvestame oma andmed otse nö. pilvesse ehk erinevatesse serveritesse üle interneti, kuid seni tundub selline areng üpris keeruline.