Mul on hakanud igasugu mõtted tänu sellele peas ringi käima, alates sellest, et tal on keegi teine, kuni sinnani, et ma pole tema jaoks enam atraktiivne. Milles võib põhjus olla? Seks üldjuhul rutiinne ei ole. Küsisin ka temalt ääriveeri rahulikult, et milles on viga, ta vastas, et pole enam kuidagi hea ja, et tal on mingisugune madalhooaeg? Kuidas seda vastust nüüd tõlgendada, et kas ma ei ole piisavalt hea voodis tema jaoks või on asi hoopis temas endas?!

Samuti tekkis meil paar päeva tagasi üks mure. Olin 2 päeva ära olnud teises linnas, tagasi tulles oli aga mees nagu ära vahetatud — ta ei teinud mulle ühtegi musi, ta ei rääkinud põhimõtteliselt minuga sõnagi. Mõtlesin, et olen ehk midagi teinud, mis talle ei meeldi, tema sõnul aga kõik korras. Aga kõik ei ole ju korras, kui oma naisele musigi ei anna, juttu ei aja ja suure surmaga saab 2 sõna üle huulte ja seda ka turtsudes. Küsimusele, kas kõik on okei, kas midagi juhtus, tuli vastuseks: kõik on korras, mul ei ole jututuju! Kas selleks peab tuju olema, et oma naisega juttu ajada ja musi anda?

Tahaksin veidi nõu ja abi, kuidas temaga käituda ja kas tema antud vastused on ikka reaalsed? Mulle kohati tundub, et mitte. Milles võib probleem olla, et ta nii käitub?

Kerli, 20

Dr. Noormann vastab

Nõu andmiseks jääb infot väheks. Perenõuandlas võtaks sellise probleemi lahtiharutamine koos mõlema osapoolega vähemalt tunni. Praegu kaldun arvama, et kaks päeva „tummfilmi“ teie elus mahub veel tujukuse või ajutise meeleoluhäire piiresse ja tõsiseid järeldusi teha ei maksaks. Samuti ei maksaks teha mingeid muutusi oma käitumises ja temaga suhtlemises. Tee nägu, nagu poleks midagi juhtunud, ära piina teda ülekuulamisega, ära nori kaastunnet. Kindlast on tal mingi mure — kas või sellesama „tummfilmi“ pärast. Ole heatujuline, naeratav, toetav, kojuootav. Sellisele kaaslasele räägitakse ka mured ära.

Teie Dr. Noormann

Jaga
Kommentaarid