Võib julgelt öelda, et Star Wars VII oli aasta üks enim oodatumaid filme: kõikjal, kaasaarvatud Eestis, olid esilinastused vägagi pidulikud. Kas see kõik oli aga raha kulutamist väärt? Minu arust oli, kuna filmi saatis suur edu: see on saanud väga palju kiitust ning teeninud hiiglasliku hulga raha. Kokkuvõttes: filmi saatis globaalne edu. Nüüd aga isiklike arvamuste juurde.

Üks asi, mis mind veidi kõhklema pani, oli arvutianimatsiooni ehk CGI kasutus, kuna üks vanemate Star Wars-i huvitavatest aspektidest oli just nimelt praktiliste efektide kasutus: oli huvitav mõelda, kuidas kõik need tehti. Õnneks oli CGI kasutus Star Wars VII-s minimaalne. Eriefektid olid minu meelest suurepärased.

Filmi alguses ei ilmunud kohe välja tegelased, keda kõik teavad. Tutvustati hoopis uusi tegelasi. Üks neist oli näiteks Finn, kes oli varem olnud Stormtrooper, kuid põgenes ning ühines headega. Teine olulisem uus tegelane oli prügikogujast Rey, kes kohtus juhuslikult Finniga ning läks samuti heade poolele. Uued tegelased on minu meelest väga head. Muidugi olid filmis ka kõik klassikalised tegelased: Han Solo, Chewbacca, C-3PO olid kõik filmis olemas. Näitlemistöö oli samuti väga hea.

Mitmed kriitikud on öelnud, et Star Wars VII on sisu poolest üsna sarnane Star Wars-i neljandale osale, mis võib olla tõsi, kuid mina väga sarnasusi tähele ei pannud. Filmi sisu seisnes selles, et Esimene Ordu tahtis endale saada kaarti, mis juhatab Luke Skywalkerini, et ta tappa. Seetõttu peavad head selle kaardi enne Esimest Ordut kätte saama. Kaardi kättesaamise käigus toimub mitmeid lahinguid, nii valgusmõõkade kui laserpüssidega. Kõige ootamatum sündmus terves filmis pidi kindlasti olema Han Solo surm. See oli üks asi, mida ma kohe üldse ette näha ei osanud ning see tähendab kahjuks ka seda, et järgmistes osades teda olema ei saa.

Lõppkokkuvõttes meeldis mulle film väga. Lahingustseenid olid suurepärased, efektid muljetavaldavad, näitlemine väga hea ning süžee huvitav ja pinev. Rohkem pole mul midagi öelda.