Vene Draamateatris toimus Eesti loomeliitude aastavahetuspeo raames kõnekoosolek, millel lahati massi- ja elitaarkultuuri vahelisi vastuolusid. Laval istusid Eha Komissarov, Oliver Kruuda, Andres Härm ja (:)Kivisildnik ning vestlusringi juhatas Sirbi peatoimetaja Kaarel Tarand.

Kultuurkapitali kehakultuuri ja spordi sihtkapitali liige Oliver Kruuda alustas oma juttu tõdemusega, et kui oleks tema teha, siis saadaks ta hää meelega kultuurkapitali laiali ja korraldaks kultuurile rahajagamise mingil efektiivsemal viisil.

Kalev Meedia omanik Kruuda toetas kahe käega ülejäänud esinejate mõtet, et sporti kajastatakse rahvusringhäälingus “kuramuse palju” ja kutsus saalis olnud kultuuriinimesi sellega üheskoos võitlema — ühe jalgpalliülekande rahadega, mida on ca 300 000 krooni, annaks teha päris palju häid kultuurisaateid. See osa tema jutust oli muidugi irooniavõtmes.

Eha Komissarov alustas oma sõnavõttu tõdemusega, et hea meelega ei kasutaks sõnu “Eesti” ja “kultuur” üheskoos, vaid vaatleks kõike laiemas “kust me tuleme, kuhu läheme” kontekstis.

Kivisildnik oli see, kes küttis konkreetse sõimu najal laval auru üles. Temale omaselt oli hambus koduvabariigi ametnikekeskne kultuuripoliitika. Sõnum oli lühidalt järgmine: kui Eesti Vabariigi põhiseaduse preambulas on sätestatud vabariigi ühe eesmärgina eesti kultuuri ja keele kestmajäämine, siis ei saa see toimuda jätkuva kultuuri ning selle tegijate alarahastamise arvelt.

Kõik see ühtekokku pakkus vaatajaile poolteist tundi eredat verbaalset vägivalda nii üksteise kui kultuuripoliitika aadressil ja vaatajad jäid rahule. Õhtul esines peol ansambel Svjata Vatra.