Jaak Joala on üks väheseid Eesti artiste, kes väärib oma kuju. Nagu ka Maire Joala ise ütles tundis ta rõõmu, et legendaarset lauljat nii meeles peeti, aga talle ei meeldinud lahendus, mis viimaks valmis sai. Kui siia ka lisada, et ausammas läheb tõenäoliselt eemaldamisele ning selle tulevik on üldse lahtine, siis tundub üha enam, et Viljandi linnavalitsus kulutas ilma asjata 70 000 eurot, mida oleks võinud kuhugi mujale panna.

Rebase talu Märjandi külas Järvamaal müüb kartuleid erihinnaga, sõltuvalt sordist, kvaliteedist ja transporditingimustest. Kui võtta kõige kõrgem hinnaklass, siis tavakartuli kilohind on 0,8 eurot. 70 000 euro eest saaks osta 87 500 kilo ehk 87,5 tonni kartuleid. Selle eest saab pikalt maiustada.

Kartulid. Pilt on illustratiivne.

70 000 eest saaks 16 kuud ja natuke peale ülal pidada ühte enda vabalt valitud riigikogulast. Valikus on 101 kandidaati, kes otsivad head omanikku, kes nende ülikonnad puhtad hoiaks ning meedias vabandaks. Eelmise aasta märtsis, koroonaepideemia ajal tõusis riigikogulase palk 4330 euroni. Suur summa küll, aga 70 000 euro eest saab riigikogulase eest hoolitsetud küll.

Riigikogu

Sügisel koostas tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve amet koos turundajate liiduga sotsiaalmeedias reklaami avaldamise juhendi, et tõsta suunamudijate teadlikkust ja vähendada sotsiaalmeedias valesti tehtud reklaampostituste hulka. Kuigi TTJA on öelnud, et reklaamiseadusega ei ole soov kedagi trahvida, siis halvimal juhul peab mõjuisik tasuma haldusmenetluse korras 3200 euro suuruse trahvi. Jaak Joala kujule kulunud raha eest saaks tasuda selle trahvi natuke rohkem kui 21 korda.

Suunamudija

"Knight Rideri" ja "Rannavalve" täht David Hasselhoffi otsustas müüki panna tema isikliku KITT auto ja punased ujukad, millega ta rannas nii agaralt elusid päästis. 70 000 euro eest ei ole võimalik osta päris autot, sest selle hind Live Auctioneers lehel on kasvanud juba 450 000 dollari peale. Küll aga on võimalik osta autost pedaalidega lapseversioon, mille hind on 1027 eurot. Neid saaks osta 65 tükki.

Aga kui sind huvitab kasutatud ujumispüksid, siis The Hoff autogrammiga lühkarid saab kätte 742 euro eest neid saaks osta 94 paari. Samalaadsed, kuid väiksema lõikega ujumispüksid maksavad 206 eurot, ja neid saaks kokku osta 339. Kuna kõiki esemeid on oksjonil vaid üks, siis saab 70 000 euroga osta terve kollektsiooni erinevaid asju.

Hasselhoff punaste pükstega.

Epp Kärsini Lingam massaaži koolitus naistele maksab taskukohased 120 eurot. Joala kujule kulutatud raha eest saaks koolitusel käia 583 korda. Selle ajaga peaks Lingam koolituses lausa doktorikraadi saama.

Rinnavähi ennetuskampaania "Roosa ruulib" avamine Stockmanis

Kui Elina Nechayeva 2018. aastal "La Forzaga" Eesti Laulu võitis ning meid Eurovisionile esindama läks, siis oli põhjust uhkust tunda. Hea laul ja paljudele meeldis. Kuid meedias pakkus palju kõneainet tema kleit ja sellele kulunud digilahendus, mille kogumaksumus oli 65 000 eurot. Kaheks õhtuks (poolfinaal ja finaal) loodus lahendus tundus kulukas siis ja tundub kulukas ka nüüd. Aga see on ikkagi odavam kui Jaak Joala ausammas.

Eurovision 2018

Elon Muskile kuuluva autotooja Tesla väärtus ja aktsiad suurenevad vaat ei iga päevaga. Miks ka mitte, sest Tesla pakub innovatiivse lahendusega soodsa hinnaga elektriautosid. Tesla Model 3 Standard Range Plus üksikhind on 31 338 eurot. Joala kujule läinud raha eest saaks neid osta lausa kaks.

Tesla Model 3

Mäletad, kuidas Jüri Ratas koalitsiooniliikmetele tänutäheks torte jagas? Kindlasti mäletad. Kui sul on 70 000, siis saa saad Astri pagari värskete marjadega toorjuututordiga, mille üksikhind on 23 eurot, tänada 3043 oma lähedasemat sõpra ja pereliiget.

Toorjuustutort värskete marjadega

Praegusel külmal ja lumisel ajal mõtlevad kindlasti paljud mõnda sooja kohta reisimise peale. Koroonaviiruse tõttu on valikud piiratud, kuid mitte olematud. Estravel pakub võimalust reisida Maldiividele. Turistiklassi edasi-tagasi lend maksab 789 eurot. 70 000 eest saaks osta 88 piletit ja raha jääks ülegi. Kui aga tunned, et tahad äriklassis reisida, siis peaks välja käima 4499 eurot. Neid pileteid saaks Joala kuju raha eest osta 15.

Maldiivid