Tehnoloogia on tegelikult lihtne – kui kiip vastuvõtja vastu panna, tekib nende vahel juhtmevaba ühendus. See ühendus on lühike signaalide jada, mis töötab põhimõtteliselt nagu raadio ja antenn, ainus erinevus on, et NFC toimub väga väikse vahemaa tagant – mõned millimeetrid.

Nüüd on see tehnoloogia edasi arenenud. Google on katsetamas oma uut toodet „Google Wallet“, mis on põhimõtteliselt telefoni pandud NFC-kiip ja tarkvara. Lisaks on tähtis osa poekassas oleval alusel, millele telefon asetada tuleb. Google katsetab hetkel oma uut toodet vaid USA-s.

Lekkinud on ka andmed, et nii Google kui Apple arendavad telefone, millele NFC-kiip integreeritud.

Pärast telefoni alusele asetamist pead telefoni sisestama oma PIN-koodi (mitte selle, mille sisestad, kui telefoni sisse lülitad, vaid erineva koodi, mis on nagu pangakaardiga kaasas olev PIN-kood.)

Tehnoloogia on paljulubav ja arendajatele juba palju võimalusi pakkuv.  Arvatakse, et lisaks mobiiliga maksmisele saab varsti mobiiltelefoni kasutada ka koduukse avamiseks ning auto käivitamiseks – kõike erinevate koodidega. Seeläbi saab varsti kogu taskuskantava kraami asemel hakkama vaid telefoniga.

Seni on kogu tehnoloogiaarenduse juures tekkinud vaid üks probleem – telefonide akud pole täna veel piisavalt võimsad ja mahukad. Kardetakse, et kui kõik vaid ühest, akuga seadmest sõltuma pannakse, võib see viia katastroofini – kui telefoni aku tühjenedes ei saa enam autot käivitada, koju ega tööle sisse ega ka maksta, võib elu päris keeruline olla.

Seetõttu ongi NFC-tehnoloogia mobiilimaailmas veel üsna ebakindlal kursil, kuid siiski üks arendajate lemmikuid.

Delfi pakub täna nii iPhone´i kui Android operatsioonisüsteemi kasutajaile Delfi app'i, mis annab võimaluse valida endale sobivaid uudiste vooge ning sisaldab väga praktilist ja operatiivset ilmainfot. Samuti on app'i abil  võimalik saata Delfi toimetusele pilte ja lugusid.  Lisaks mainitud rakendustele on Delfi loetav kõikides mobiiltelefonides aadressilt m.delfi.ee.