Viis kuud kestnud põhust installatsioon, kus esinesid mainekad kunstnikud ja trupid välismaalt ja Eestist, tõmbab joone alla, teatas NO99 tegevjuht Katre Kasmel.

Sel puhul avab Teater NO99 laupäeval kella 12-17 kõik uksed ning ootab linnarahvast Põhuteatrisse veel viimast korda. Kohal on ka NO99 töötajad, kes soovijatele ruume tutvustavad.

Külastajatele on avatud suur saal, aga ka arhitektuuriliselt põnevad kontoriruumid, mis siiani on avalikkusele olnud suletud. Nagu alati, on avatud ka NO99 Põhuteatrit ümbritsev avalik ruum koos pargi, kohviku, raamatulaenutuse, palliväljakute, kiikede ja masinaga, mis tõlgib inimkeele linnuhäälteks.

See on viimane võimalus kogeda omanäolist assotsiatsiooniderohket ruumiinstallatsiooni, mis äratanud ka laialdast rahvusvahelist tähelepanu. Pärast laupäeva suletakse NO99 Põhuteatri uksed lõplikult, lähikuude jooksul alustatakse hoone demonteerimistöödega.

NO99 Põhuteater on Ene-Liis Semperi idee järgi valminud põhust installatsioon Skoone bastionil, mida ümbritseb avalik ruum ning mille sees esinesid viie kuu jooksul arvukad mainekad kunstnikud, nagu Gob Squad, Nature Theatre of Oklahoma, She She Pop, NO99, Volksbühne, Samuel Finzi ja Sebastian Nübling.

Hoone arhitektiks oli arhitektuuribüroo Saltoja see püstitati kevadel ja lammutatakse sel sügisel. NO99 Põhuteater sai teoks Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 programmi raames.