"Idee enda koduleht luua tekkis mul tegelikult aja kokkuhoiu eesmärgil," räägib noormees. Ta räägib, et kõik algas saatest "Sa ei ole üksi", milles osalemise järel ta vaatajatelt erinevaid toitumisega seotud kirju sai. "Neile vastamine muutus mulle kooli kõrvalt väga raskeks," selgitas Kõivik.

Seejärel otsustas Elari, et hakkab blogi pidama. Aga mitte lihtsalt suvalist blogi, vaid tõsist veebilehte, millel on konkreetne eesmärk. "Mulle ei meeldi niisama "tilu-lilu" blogid. Blogija peab olema missiooniga, et üldse millestki kirjutada," räägib nooruk. 22. mail saab blogimise alustamisest aasta.

Kui uurisime, miks poiss sellist asja teeb, vastab Elari konkreetselt: "Mul on missioon!" Asjaga pole seotud kuulsaks saamise sooviga. "Mind isegi häirib liigne tähelepanu. Ma tahan lihtsalt teisi aidata," selgitas Elari.

Samas tuntakse poissi tänaval tihti ära. "Poes juhtub sageli, et inimesed tulevad poes minuga rääkima ja paluvad mul aidata enda ostukorv kokku panna." Samuti meenub Elarile lõbus seik, kus üks naisterahvas tänavalt tema juurde tuli ja küsis, kas ta võib poissi kallistada.

Samas ei ole selline elu lihtne, sest sellega kaasnevad kadedad inimesed, kes seda vihaste kirjadega väljendavad. Enamus selliseid on Elari arvates ta eakaaslased, kes istuvadki päevad läbi arvutis ja mõtlevad, mida halba teiste suunas kirjutada. "Ma olen õppinud neist üle olema. Ma tean, et see, mida ma teen on õige!" on Elari enesekindel. "Pahalasi on palju - küll elu neid hiljem karistab!" lisab teismeline.

Elari tahab ka Noorte hääle lugejatele südamele panna, et nad jälgiksid, mida nad söövad. "On ju väga kerge haarata esimest ettejuhtuvat snäkki laualt või kohvikust, aga kui me viitsiksime mõelda sellele, mida me oma kehale teeme - see oleks uus algus." Elari ise kaotas nimelt vaid toitumisharjumuste muutmisega kaalust 60 kilogrammi.

"Kindlasti võiks inimene ka iga päev vähemalt 30 minutit liikuda. Sa ei pea end ribadeks higistama, piisab ka õhtusest jalutuskäigust - peaasi et sa liigud," ütleb Kõivik.

Muidugi soovitab blogija ka inimestel vähem stressata: "Rohkem headust ja teiste märkamist! Elu on keskmiselt 70 aastat pikk - liiga väikene aeg, et olla halb inimene."

Elari Kõivik on 17-aastane noormees, kes on mõne aasta jooksul kaotanud 60 kilogrammi. Ta on kirglik jooksja ja kokk ning saab temast saab suvel litsentseeritud Bodypump'i treener.

Hoia Elari tegemistel pilk peal ta blogi ning Facebook'i lehe kaudu!