1. Stress

Stress võib olla üheks peamiseks põhjuseks, miks noor ei söö. Teismeiga pole kerge, sest ette tuleb igasuguseid probleeme nii suhetes, koolis, sõpradega ja vanematega. Seetõttu on tähtis rääkida kellegagi, et saada murest võitu. Kui tunned, et sulle tekitavad asjad palju stressi, siis räägi sellest vanematega või koolipsühholoogiga.

2. Depressioon

Teismelised võivad ka erinevatel põhjustel põdeda depressiooni. See on juba tõsisem asi, sest tegemist on haigusega. Depressioonile saab aga leevendust professionaalide abiga. Lisaks mõjub depressioon halvasti suhetele, unerütmile, koolis käimisele ja õppeedukusele.

3. Söömishäired

Peamised söömishäired, mille käes mõned teismelised kannatavad on anoreksia ja buliimia. Haigus võib tekkida väga erinevatel põhjustel, aga ka selle vastu on abi.

4. Haigused

On täiesti tavaline, et kui põed grippi või oled külmetunud, siis vaevab sind isutus. Tegelikult on kasulik süüa, sest see annab kehale rohkem jõudu, et haigusest võitu saada.

5. Ravimid

Isutust võivad põhjustada ka erinevad ravimid. Näiteks sellised, mis on mõeldud hüperaktiivsuse raviks. Mõned ravimid tekitavad aga näiteks liiga suurt söögiisu nagu mõned depressiooniravimid. Kui võtad aga mingeid ravimeid ja tunned, et sul pole seetõttu söögiisu ja oled palju kaalu kaotanud, on mõistlik pöörduda arsti poole ja rääkida murest.

Allikas: momjunction.com