Pühakoda on seal asunud juba vähemalt kolm aastat, kuid mitte keegi — isegi mitte hoone elanikud — ei tea, kellele see kuulub.

Sõrmejälje-skanner, turvakaamerad ja haukuvad koerad teisel pool lukustatud ust hoiavad uudishimulikke pühakojast eemal, kuid naabrid kinnitavad, et seda kasutatakse sageli traditsiooniliste Hiina usu-kombetalituste korraldamiseks, millest annab tunnistust ka katuselt alla hõljuv põletus-ohvriandide tuhk.

Katusele rajatud era-pühakoda ohustab kogu kõrghoone konstruktsiooni, kuid seni on elanike kaebused kõlanud kurtidele kõrvadele.

"Sedasorti ehitusprojektid on seadusega keelatud. Shenzeni linnavalitsus peaks selle teistele korrarikkujatele hoiatuseks lammutada laskma.

Kes see inimene selline on, et arvab, et võib avalikku ruumi eraotstarbelise templi ehitada? Teda morjendavad vaid ta isiklikud huvid. Selline käitumine on ülbe," rääkis üks Shenzeni elanik kohalikule ajalehele.

Suurem osa hiinlasi on temaga sama meelt, eriti pärast sarnast olukorda, kus 26-korruselise elamu katusele luksusliku villa ehitanud Beijingi ärimees Zhang Biqing avalikkuse ägeda halvakspanu pälvis.

Ametivõimud alles uurivad juhtumit ning pole seni rajatise omanikku tuvastanud, kuid anonüümne allikas teatas ajalehele South China Morning Post, et templi võis hoone katusele ehitada Nanshani rajooni elamispindade haldusameti juhataja härra Xiong.

Kohalike ametivõimude kaitseks tuleb nentida, et salapärast templit on maapinnalt raske märgata, kuna seda ümbritsevad puud.

Isegi mõned sama tornelamu elanikud said sanktsioneerimata pühakoja olemasolust teada alles siis, kui lehed sellest kirjutasid.