Pärnu maanteel asuvast Disaini- ja arhitektuurigaleriist saab ka tänavu festivali süda ja kohtumispaik. Täna kell 13.00 alustab galeriis tegevust TMW pop-up kohvik, mille menüü eest vastutab Hiiumaa soul-food resto Ungru eesotsas peakoka Andrus Talvariga. Kohvik on kogu festivalinädala vältel avatud kl 12.00–01.00.

Täna õhtul kell 17.00 stardib pop-up kohvikus ka meeleolukas avalike vestluste sari „TMW jutud“ venekeelse vestlusringiga „Balti roki katakombid“, kus muusikakriitiku Artemi Troitski juhtimisel selgitatake välja, miks eesti ja läti muusikaelu juba 1960. aastatel nii erinev oli ja kas või kuidas me iseseisvumise taastamise aegu jälle samale lehele sattusime. Kell 18.30 asuvad “Juttude” teises kodubaasis ehk kohvikus Must Puudel teadlased ja kunstnikud ESTCube’i egiidi all otsima vastust küsimusele, mis juhtub inimkonna ilumeelega, kui me kord koduplaneedilt kosmosesse kolime. Põnevaid arutelusid vaimse ja füüsilise fitnessi kontseptsioonideset tõejärgse meedia ja linnakultuuri tulevikuvisioonideni jätkub kõigile huvilistele avatud ja tasuta vestlussarjas kogu nädalaks.

Kinos Sõprus näidatakse täna kell 21.00 TMW filmiprogrammi avafilm „One More Time With Feeling“, režissöör Andrew Dominiki ühtaegu habras ja karm dokumentaal Nick Cave´i ja tema bändi The Bad Seeds albumi „Skeleton Tree“ loomisest ja selle tagatubadest. Kinos Sõprus linastuvad festivalinädalal viis dokumentaalfilmi, mis käsitlevad nii kultuse, propaganda ja popkultuuri vahekordi kui digiajastu konsumerismi laastavat mõju keskkonnale.

Homme algab Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskuse kureeritud TMW kunstiprogramm pikendatud avamisaegadega galeriiõhtutega ning pärastlõunased linnalava-kontserdid Ülemiste keskuses. Kolmapäeval kureerivad TMW noorteprogrammi tegijad tasuta linnalava kontserti Tatari tänava Uuskasutuskeskuses, neljapäeval toimuvad TMW laste- ja noorteprogrammi raames Eesti Lastekirjanduse Keskuses koolilastele suunatud töötoad, Reisijate tänav täitub valgusinstallatsioonide, muusikaelamuste ning tänavatoiduga ning õhtul algavad kontserdid festivali pealavadel. Reedel avatakse Vene Kultuurikeskuses TMW konverents, laupäeval ja pühapäeval hõivab Kultuurikatla Disainiturg ning Maakri tänava nõuka-aegsetele garaažidele antakse TMW linnaruumi aktsioonide raames uus elu. Lisainfo: https://tmw.ee/et/kava

Üha uusi maitseid ja värve omandava TMW kavas on tänavu lisaks muusikaprogrammile ja konverentsile kaasatud restoraniprogramm „TMW maitsed“, vestluste sari „TMW jutud“, filmiprogramm, Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskuse kureeritud kunstiprogramm, avalikku linnaruumi avastavad ettevõtmised, piirkonna põnevaimat disaini tutvustav Disainiturg ning laste- ja noorteprogramm. Festivali siduvaks teemaks on jätkusuutlik areng ning sellega seotud valdkonnad keskkonnasäästlikkusest linnaarenguni ja kogukondade ühendamisest võrdõiguslikkuse edendamiseni.

Tallinn Music Week 2017 TÄNA:

13.00 TMW pop-up restorani avamine Disaini- ja arhitektuurigaleriis (Pärnu mnt 6). „TMW maitsed“ programmi valik linna mõnusamaid restorane ja kohvikuid peakokkade erimenüüde ja -soodustustega festivali külastajaile.

17.00 „TMW jutud“ programmi avamine pop-up restoranis Disaini- ja Arhitektuurigaleriis. Avalik tasuta vestluste sari põletavatel teemadel meediavälja hetkeseisust linnakultuuri tulevikuvisioonideni toimub 27. märtsist 1. aprillini igal õhtul TMW pop-up kohvikus ning kohvikus Must Puudel.

21.00 Kinos Sõprus avatakse TMW filmiprogramm poeetilise ja liigutava dokkfilmiga „One More Time With Feeling“ (2016), mis räägib Nick Cave´i ja tema bändi The Bad Seeds albumi „Skeleton Tree“ loomisest. Filmis näeb nii kontserte kui intervjuusid Cave’i, tema abikaasa Susie Bicki ning bändikaaslase Warren Ellisega.

Kinos Sõprus linastuvad festivalinädalal viis dokumentaalfilmi, mis käsitlevad nii kultuse, propaganda ja popkultuuri vahekordi kui digiajastu konsumerismi laastavat mõju keskkonnale.