1. Eagles of Death Metali kontserdi tragöödia Pariisis

13. novembril 2015 korraldasid kolm kohalikku alžeerilasest ISISe terroristi Pariisi Bataclani kontserdimajas USA rokkbändi Eagles of Death Metal etteaste ajal veresauna. Enesetapuvöödega varustatud tapjad tulistasid valimatult ning võtsid pantvange, tappes 90 inimest ning haavates 200 kontserdikülalist. Kaks terroristi tapsid end politseireidi käigus, kolmas tapeti politsei poolt. Järgmistel päevadel pidid Bataclanis üles astuma Deftones ja U2, kes jätsid mõistagi kontserdid ära.

Bändiliikmed meenutavad hirmsat ööd:

2. Christina Grimmie mõrv

10. juunil 2016 tulistas hullunud fänn Floridas surnuks pärast kontserti fännidega kohtuma läinud noore ameerika lauljatari Christina Grimmie, kes oli surmahetkel vaid 22-aastane. USA talendisaatest "The Voice" tuule tiibadesse saanud Grimmie jagas pärast kontserti fännidele parasjagu autogramme, kui seni tuvastamata meesterahvas lauljatari ootamatult tulistas ning seejärel endaltki elu võttis. Grimmie toimetati kriitilises seisus haiglasse, kuid paraku ei suudetud tema elu enam päästa ning paar tundi hiljem ta suri.

3. Love Parade 2010

Saksamaal Duisburgis toimunud kultuslikul teknofestivalil Love Parade, kus osales 1,4 miljonit inimesti, sai lämbumise ja mahatallamise tõttu surma 21 festivalikülastajat ja üle 500 inimese vigastada, kui rahvamass sattus korraldusliku vea tõttu festivali sissepääsude alas nn "pudelikaela". Kümme festivali organiseerijat läks kohtu alla ning 1989. aastast saati pea iga-aastaselt peetud festival lõpetati igaveseks ära.


4. Pearl Jami traagiline kontsert Roskilde festivalil

30. juunil 2000 astus Taani kuulsaimal muusikafestivalil Roskilde üles legendaarne Pearl Jam. Bändi saabus vaatamata vihmale kuulama oma 100 000 inimest (lisaks Pearl Jamile esinesid samal õhtul ning samal laval ka Lou Reed, Iron Maiden ja Oasis), moodustades kokku ühe suurima rahvamassi, mida Euroopa kontsertidel nähtud. Meeletu tunglemine ja kaos rahvamassis päädis 9 inimese surma ja 26 inimese vigastustega. Enne õnnetust peeti Roskildet üheks turvalisimaks festivaliks ning pärast juhtumit karmistati oluliselt turvareegleid, millest võtsid eeskuju ka teised suured Euroopa festivalid.

5. Varing Stockholmi Globenis

Rootsi pealinnas Stockholmis asuvas Globeni hallis sai 2012. aasta märtsis saalikonstruktsioonide varingu tõttu vigastada ligi 30 inimest, kellest viis sai raskeid vigastusi. Pealtnägijate kirjelduse kohaselt langesid inimesed kolme kuni nelja meetri kõrguselt alla. "Kui kõik hakkasid hüppama, siis andis põrand järsku järele. Inimesed jooksid ja karjusid, puhkes paanika," kirjeldasid juhtunut kohalolijad.

Globenis esines samal õhtul rootslaste tantsumuusika staar Avicii ja publiku seas oli hulgaliselt noori, kokku umbes 7000. Õnnetus juhtus kohe kontserdi alguses ning jätkus hiljem.