Eesti Rahvusringhäälingu pressiosakonnast saabunud ametliku kommentaari kohaselt on Kosmosemutid leheveergudel oma elu elanud juba mitukümmend aastat, mistõttu ei saa nende populaarsuse ja tuntuse üle täna küll keegi vaielda. "Eesti Laul puhus neile liikuvate piltidena uue elu sisse," sõnas ERRi kommunikatsioonijuht Pille-Mai Helemäe.

"Mis puutub Eesti Laulu tervikuna, siis see ei leia aset mingil ebamäärasel ajal, vaid veebruaris aastal 2019, mistõttu päevakajalisus on selle puhul loomulik, nii sketšides kui ka tekstides," kõlas Helemäe vastus küsimusele, kelle otsus oli poliitilisi nalju saatejuhtide tekstidesse sisse kirjutada. "Loomulik on seegi, et Eesti Laul ei käi etteantud mustri järgi. Publik ootab üllatusi ja seda Karl-Erik Taukari liitumine vaieldamatult pakkus. Tegemist ei ole viimase hetke otsusega, meil jääb üle vaid rõõmustada, et see kauahoitud saladus nii hästi õnnestus," põhjendas ERR harjumuspärase Eesti Laulu saatejuhi Ott Sepa asendamist sarmika poplauljaga.

Kroonika uuris ERRilt ka seda, kas vastab tõele, et Stefan Airapetjani poolt hääletamine oli mingil hetkel superfinaalis raskendatud, mispeale Helemäe tõdes, et tõesti olid liinid lühikeseks hetkeks ülekoormatud. "Aga seda juhtus kõikidel hääletusnumbritel," kinnitas ta, mistõttu ei ole plaanis asja süvitsi uurima hakata, kuna ajutised tehnilised viperused häälte resultaati kuidagi ei mõjutanud.

Kas Sulle meeldisid Kosmosemutid? Anna oma arvamusest teada kommentaariumis ja vaata klippe uuesti SIIT!