Eesti Laulu veteran Rolf on vahemikus 2008-2013 üritanud sooloartistina Eestit Eurovisionile esindama minna suisa kuuel korral ning alati on mees kaasanud oma etteastetes ka oma väga andekaid laulvaid sõpru. “Ma võtan oma sõbrad taaskord lavale, sest seda lugu lauldes tundub see kõige ainuõigem. Kui ma laulan millestki sellisest, mis peaks olema heatujulugu, siis mul peab endal olema seal laval hea olla. Kuna mul on nii andekad sõbrad lihtsalt, kes oskavad hästi laulda, siis ma ei näegi muud varianti. See saab olema väga fun ja tore,” rääkis Rolf Eesti Laul 2018 veebisaates Mai Pallingule antud intervjuus.

Rolf Roosalu tuleb Eesti Laulule tõelise poplooga, ent kodus tunneb ta end ka teistes žanrites: “Minu arust on elus kõige olulisem see, et sa teeksid neid asju, mis sulle meeldivad ja mitte seda, mida sinult oodatakse, sest sa pead ise tundma ennast sisemiselt hästi. Ma olen teinud ka neid asju, et teistele meeldida, aga ma enam ei taha — need ajad on ammu möödas. Ma teen seda, mis mulle meeldib ja mis mulle õige tundub, siis see paistab ka kuulajale/vaatajale õigena.”

Muusik astus kevadel Kiievis toimunud Eurovisionil koos Laura Põldvere ja Koit Toomega lavale ning aasta enne seda käis ta tavakülastajana ka Rootsi Eurovisionil. “Rootsi Eurovision meeldis mulle kohutavalt ja ma mõtlesin, et ma tahan sinna sada, aga möödunud aastal Kiievis polnud see nii suurejooneline kui Rootsis,” tõdeb Rolf. “Võib-olla Kiiev tõmbas seda natukene alla, aga enam seda tunnet küll pole, et ma tahan saada Eurovisionile või muidu ma suren. Kui saab, siis võin sinna minna ja kui saab veel koos oma sõpradega minna, siis see on ju tõeline boonus. Kui aga ei saa, siis midagi ei juhtu — ma olen korra seal juba käinud ja kõik on väga hästi.

Kuula Rolf Roosalu võistluspala: