Eurovisionil mitmeid kordi osalenud mees tõdeb, et hiigelsuurel lauluvõitlusel osalemine on rahalises mõttes tulus tegevus. "Tahaks öelda, et tööd saab pärast rohkem teha, aga tegelikult saab lõdvemalt võtta. Aastaid pärast seda tilgub veel raha," sõnas Stig Eesti Laul 2018 veebisaates Piret Järvis-Milderile antud intervjuus.

Kogu Euroopa ees põrumises Stigi hinnangul midagi hullu ei ole, seega ei tasu läbikukkumist karta: "Meil oli siin kaks aastat tagasi Eurovisioni viimane koht. Ma ei märganud küll, et keegi oleks jubedalt vihkama hakatud. Eestis küll arutleti selle üle, et kas oleks pidanud midagi teismoodi tegema."

Seekordse võistlustulle mineva laulu "Home" kirjutas Stig mõned kuud tagasi. "Ma olen nüüd umbes aasta puhanud, pole Trafficus mänginud ega midagi, ainult natukene ise muusikat teinud. Stuudios käis kõva remont ja siis hakkas igav. Mõtlesin selle peale juba mitu kuud tagasi ja hakkasin teadlikult kirjutama laulu," rääkis ta.

"Lugu räägib sellest, mehe ja naise vahelise suhtluse võtmes, et kui maailmas toimub üks asi, mis on selline õudne ja rets, sõjad ja värgid ümberringi, kuid kodus on neil siiski rahulik," kirjeldab Stig oma tänavust pala.

Rästa sõnul on tal aastatega tekkinud üsna palju muusikat, mida ta veel avaldanud pole, kuid mis on tema arust väga head lood. "Mida vanemaks ma saan, seda kiiremini aeg läheb. Siis ma hakkan mõtlema, et täiesti mõttetu on neid lugusid oma arvutis saladuses hoida ja mõelda, et päris hea lugu," tõdes muusik.

Piinlikust ühegi Eesti Laulus või Eurolaulus osalenud pala pärast ta ei tunne, mõninga muigega meenutab ta nahkpükse, mida ta 2000. aastal Eurolaulu konkursil kandis. "Ühelt poolt oli Siiri Sisaski "Goodnight" huvitav kogemus, aga praegu vaatan, et nahkpüksid – miks küll?"

Kuula Stigi võistluspala: