Gerli ja Eliisi loo “Sky” autoriks on Imre Sooäär, kelle sõnul sai pala valmis viie minutiga: “See sündis sellises kummalises kohas nagu Los Angeleses asuv Santa Monica kai — seal samas, kus Ryan Gosling filmis “La La Land” jalutas ja laulis seda laulu “City of stars”. See sündis tegelikult südaöösel ja täpsel nii nagu ta viie minutiga tuli, nii ta ka jäi. Ma nägin ilmutust, et seda peavad laulma Gerli ja Eliis ning nüüd on nad siin ja laulavad seda.” Ideeliselt ei ole tegemist tüüpilise duetiga, kus üks inimene laulab teisele seda, mida ta maailma asjadest arvab — laval on küll Gerli ja Eliis, kuid nad kehastavad ühe kolmanda isiku küpsemat ja nooremat versiooni.

Kummagi lauljatari jaoks pole võistlemine võõras: Eliis on saate “Eesti otsib superstaari” kasvandik ning Gerlil on ette näidata osalemised saadetes “Laulukarussell” ja “Kaks takti ette”, lisaks veel kümme aastat tagasi Helsingis toimunud Eurovision. “Ma ei tea, kas see on tingimata võistlusmoment, mis kannustab. Arvan, et antud juhul oli nii Gerli kui ka minu puhul imeilus lugu, mis puudutas meid mõlemat. Selle esitamine kontekstis, kus väga paljud inimesed saavad seda kuulata, tundub loogiline — sa saad jagada ikkagi seda sama emotsiooni suure hulge inimestega," rääkis Eliis Eesti Laul 2018 veebisaates Mai Pallingule antud intervjuus.

Nende võistlusloost “Sky” on valmimas ka eestikeelne versioon, mis hakkab kõlama ühes uues kodumaises muusikalis. “Oleme seda juba terve aasta koos Eliisi ja Lauri Lippmaaga arendanud. Üks mu ilmutuse osa oligi, et selle muusikali kaks peaosalist on Gerli ja Eliis. Nad on mõlemad hetkel selle laine peal, et mine tea, võib-olla aasta või pooleteiste pärast jõuab see ka lavale," on Sooäär lootusrikas.

Kuula Gerli ja Eliisi võistluspala: