"Minu jaoks toimetajana on kõige igavam see, kui mõni artist on lapsest saadik tahtnud Eurovisionile minna, neid huvitab jooga, looduses jalutamine... Sellised igavad naised, neid on ka sel aastal olemas," naeris Välba alustuseks Martin Veismanile antud intervjuus. Ühtlasi nentis ta, et on märganud, kuidas 1.poolfinaali kavas on ainult 5 lugu, mis pole inglisekeelsed.

Anu Välba lemmikud on:

Tšehhi, Mikolas Josef | "Kohutavalt ambitsioonikas noor laulja, resideerub tegelikult hoopis Viinis ja on juba pikka aega meeletult tahetud Eurovisionil, sest teda on sinna mitu korda kutsutud. See lugu kõlab päris muusika moodi, ei ole lihtsalt mingi "eurovisiooni žanr". Ja huvitav on see, et temaga juhtus õnnetus, ta kukkus proovis laval ja veetis lausa 3 päeva haiglas ning kaaluti isegi seda, et Tšehhi esinemine viia üle 2.poolfinaali. Seega saltosid ta kahjuks finaalis ei viska, aga ennustustabelis on sellegipoolest 6.kohal," kirjeldas Välba.

Leedu, Ieva Zasimauskaitė | "Leedukad tulevad tänavu samuti suure armastuslooga nagu Elina Nechayevagi, aga nende lugu on inspireeritud Leedu endise presidendi Valdas Adamkuse ja tema abikaasa armastusloost, kes on abielus olnud enam kui 60 aastat ja kellel kahjuks endal lapsi pole. Selle loo võidukoefitsient on kahjuks vaid 1/100, seega erilist tõenäosust pole, aga see on lihtsalt väga kaunis lugu."

Valgevene, ukrainlane Alekseev | "Isegi Valgevene president Alaksandr Łukašenka on võtnud sõna, et väga hea, et ukrainlane esindab Valgevenet. Ja selle lauluga on veel selline huvitav lugu, et tegelikult peavad nende Eurovisionile kandideerivad lood olema avaldatud pärast eelmise aasta 1.septembrit, aga see tegelikult palju vanem lugu, lihtsalt varem avaldatud vene keeles. See põhjustas loomulikult avalikkuses suure skandaali, kohalikud osalised ähvardasid lausa võistlusest loobuda. Keegi seda muidugi ei teinud, aga ometi Alekseev võitis."

Soome, Saara Aalto | "Saara on rahvusvahelise kaliibriga artist, kes pälvis brittide "The X Factor'is" 2. koha ja teda kutsuti esindama hoopis Suurbritanniat, millest ta loobus, et esindada oma kallist kodumaad. Tema lavashow tõotab tulla tõeliselt vapustav, kuna selle on lavastanud selline tippklassi tegija, kes on töötanud ka koos Beyonce'ga näiteks ja loo on kirjutanud Måns Zelmerlöwi lugude autorid."

Iisrael, Netta | "Iisraeli võidukoefitsient on lausa 1/2 ehk tohutu suur võidu tõenäosus. Ta on väga kift tüüp, erakordselt omanäoline artist, beatboxi ja looperi artist, esimene selline Eurovisionil, kuigi tal kahjuks ei lubada kasutada looperit. Tal on ka 10 turvameest, talle on tehtud lugematul bhulgal abieluettepanekuid ja tema sõnum on, et armastage iseennast!"