50% häältest selgus žüriihääletusel — nimelt vaatasid 13. mai peaproovi kõigi osalejariikide žüriiliikmed. Eestist hindasid tänavusi lugusid teleprodutsent Kaupo Karelson, saatejuht Reet Linna, muusikamänedžer Sandra Sersant, helilooja Mikk Targo ja Uku Suviste. Ülejäänud 50% häältest, mis iga riigi edastatavad lõplikud punktid määrab, selgus õhtul otsesaate ajal toimuva telefonihääletusega.

Kroonikale antud kommentaaris tõdes Karelson: “Žürii vastavalt reeglitele oma eelistusi enne punktide avalikustamist avaldada ei tohi. Show näeb aga võimas välja, avanumber ei jäta kedagi külmaks. Vaheklipid on sel aastal väga nauditavad. Mitmed riigid on oma esitustesse palju investeerinud, enamasti ongi see numbrit paremaks teinud, aga vahel on efekt hoopis vastupidine.”

Tomi Rahula sõnas vahetult pärast Victori etteastet Kroonikale, et esitus õnnestus 99% ning on põhjust rahul olla.

Crone ise oli poolfinaalile järgnenud pressikonverentsil väga rahul, ent tunnistas ka, et närvis. Kui üks ajakirjanik temalt uuris, kuidas alati nii rahulikuna näiv Crone laval end tundis, siis tunnistaski mees, et sai lavale astudes järsku aru, et teda vaatavad miljonid ja see tõi ärevuse sisse. Ta tunnistas ka, et lavalt maha astudes poetas ta mõne pisara pingelangusest.

1 .poolfinaali lavalised tipphetked:

1 poolfinaali melu:

Loe Kroonika blogist vahetuid muljeid Tel Avivist!