Clark kurdab, et väljuvate lendude alal küsitleti teda kokku lausa 70 minutit, vahendab The Times of Israel.

"Kui mind turvaalale viidi, käidi kõik mu kotid läbi. Nad võtsid mu sülearvuti ära ja küsitlesid kuni selle ajani, mil pidin juba lennukile minema."

"Tundus, et neid ärritas, et ma olen austraallane, kes töötab Eesti delegatsiooniga. Ja, et mu lepingul oli telekanali nimi kirjutatud inglise keeles, aga märgil eesti keeles."

Clark lisas, et on kuulnud ka teisest ajakirjanikust, keda pikalt küsitleti. "Meil oli tõeliselt tore Iisraelis. See oli üks Eurovisioni üritustest, kus mul oli kõige toredam tööd teha - ilm, inimesed ja toit oid suurepärased. Imelisest reisist sai soov mitte kunagi tagasi tulla."

Iisraeli lennujaamaamet ütles vastuseks, et sülearvutis nähtu vajas täpsemat kontrolli. "Üle 1200 ametlikku ja mitteametlikku Eurovisioni külastajat tulid ja läksid Iisraelist kiirendatud turvakontrolli käigus, kuid kahtlane leid sülearvutist nõudis lisakontrolli, et välistada mis tahes oht reisijatele."

Selgub siiski, et probleem ei olnud ainult ühes kahtlases sülearvutis. Nimelt väidavad mitmed reisijad, et ka neid on sealses lennujaamas alandavalt koheldud. Inimesi, ei ole lastud lennukile, sest nad töötavad ühenduses, mis töötajatele ei meeldi, samuti on mitmeid kriitikuid nende poliitiliste vaadete pärast liiga kaua lennujaamas kinni hoitud.