Veel Eurovisioni finaali õhtul seisid inimesed tundide kaupa hiigeljärjekordades, et endale krabada üle jäänud plaadid, särgid, märgid ja muu nodi. Paistab aga, et nii mõnigi ei ahminud endale tavaari kokku sentimentaalsel eesmärgil. Nimelt on tasuta saadud pressinänn paisatud pärast lauluvõistluse lõppu müüki ja seda veel eriti krõbedate summade eest.

Promoplaatide hinnad varieeruvad ühekohalistest kolmekohalisteni. Kui näiteks Hispaaniat esindanud Amaia Y Alfredi singli saab kätte umbes nelja euroga, siis Prantsusmaa duo Madame Monsiur’i heliketta eest tuleb välja käia pea kolmkümmend viis eurot. Eriti väärtuslikeks peetakse aga Albaania laulja Eugent Bushpepa ja Eestit esindanud Elina Nehcayeva singleid, mille eest küsitakse üle saja euro! Loomulikult lisanduvad kõikidele summadele ka postikulud.

Rootsi hurmuri Benjamin Ingrosso pressikomplekt, kuhu kuuluvad singel, seljakott, väike peegel ja postkaart, on hetkel eBays üks enim leviv kaup. Kui mõni küsib selle eest tagasihoidlikud kolmkümmend eurot, siis leidub ka inimesi, kes meelest on selle väärtuseks üle 200 euro. Ingrosso pressinodi pole aga siiski kõige kallim. Kõige krõbedama summaga on müügis hoopis Leedu lauljatari Ieva Zasimauskaitė nänn. Komplekti eest, kuhu kuuluvad pliiats, plaat ja õnnemünt, küsitakse üle 450 euro!

Sama raha eest saaks umbes viiskümmend Venemaad esindanud Julia Samoilova promokollektsiooni — kollektsioon, mis sisaldab endas nokamütsi, T-särki, pusa ja mälupulka, maksab eBays umbes seitse eurot. Samasse suurusjärku jääb ka Ungari rokkbändi AWS promokomplekt, kuhu kuuluvad kott, T-särk, kaks kleepsu, kolm postkaarti ja mälupulk.

Vaata pilte ja anna kommentaariumis teada — kas niimoodi tasuta saadud pressinänniga äritsemine on nutikas või inetu?

Meenuta Publiku videost, millist kraami täpsemalt Eurovisionit kajastama tulnud pressile jagati: