"Dokumendid kolmeaastaseks riiki sisenemiskeeluks on ette valmistatud," sõnas SBU pealik Aleksander Tkatšuk, kes selgitas ka, et julgeolekuteenistus on arvestanud kavandatava keelu võimalike tagajärgedega.

Julia Samoilova Ukrainas toimuvale Eurovisionile mitte lubamine võib kaasa tuua protestid Ukraina radikaalide seas ning esile kutsuda ka Venemaa esindajate raevu, kirjutab väljaanne. "Nagu Vassili Gritsak ütles, siis kõik on seaduse ees võrdsed. Mingeid erandeid tehes võime me kedagi solvata ning seda võib ka diskrimineerimisena võtta," lisas Tkatšuk.

SBU eestkõneleja Olena Gitljanska kinnitas veidi hiljem, et lõplik ja ametlik otsus on tõesti tehtud ning Julia Samoilova ei tohi järgnevad kolm aasat oma jalga üle Ukraina piiri tõsta. "Otsus langetati lähtuvalt informatsioonist, et ta on Ukraina seadust varasemalt rikkunud," lausus Gitljanska.

Eurovisioni lauluvõistluse pressitiim on praeguseks juba läkitanud kõikidele sündmusega seotud osapooltele ka ametliku teate lauljatari mittelubamise kohta konkursile. "Peame austama konkurssi võõrustava riigi seadusi, kuid oleme otsuses sügavalt pettunud, kuna see käib vastu meie Eurovisioni väärtustele ja vaimule, mille südames on ühtsus," teatas Eurovisioni avalik teenistus ning lisas, et dialoog Ukraina valitsusega jätkub, et kõigil osalemist kinnitanud riikidel oleks ikkagi võimalik osaleda, sealhulgas Venemaal.

12. märtsil sai teatavaks, et Samoilova valiti Venemaa esindajaks. Samoilova esines 2015. aasta juunikuus Krimmis toimunud festivalil, millega ta Julgeolekuteenistuse sõnul rikkus Ukraina valitsuse regulatsiooni, mis reguleerib välismaalaste sisenemist Krimmi. Ukraina välisminister Pavel Klimkin ütles, et Samoilova valimine Venemaad Eurovisionil esindama on selge provokatsioon.