Eurovisioni ametlikud korraldajad teatasid mõned nädalad tagasi, et tänavuse lauluvõistluse asemel toimub erisaade, millega austatakse sel aastal üles astuma pidanud muusikuid ja laule. Erisaade toimub 16. mail ehk samal päeval, mil pidi toimuma lauluvõistluse suur finaal.

Erisaade aga pole kuskilt otsast võistlus, vaid pigem mõnus meelelahutus, millele saab kodustes tingimustes kaasa elada.

Aga paljud fännid ei suutnud järgmise kuuni oodata ning otsustasid ise hääletuse korraldada, et näha, kes oleks lauluvõistluse võitnud.

YouTube'i kanal "Say Eurovision", millel on üle 7 miljoni jälgija, kutsus kokku 41 riigi tuntud inimesed, kes andsid finaalis hääli 26-leesinejale.

Suurfinaalis osalenud 26 artisti valiti välja poolfinaalide põhjal, mis toimusid kaks nädalat tagasi. Siis andsid oma hääled välja valitud žüriiliikmed ja YouTube'is kaasa elanud vaatajad. Eesti nende hulka ei kuulunud, jäädes teises poolfinaalis 18 esineja seas 15. kohale.

Finaalis andis Eesti eest punkte Sünne Valtri. Teiste hääleandjate hulka kuulusid mitmed varem Eurovisionil käinud lauljad ning tuntud artistid.

Fännide Eurovisionil võidutses Leedu, kes sai kokku 442 punkti. Teisel koha sai Šveits, kellele järgnes kolmandana Bulgaaria.