Leeuwarden loobus privileegist, sest nende toimumispaiga lagi ei olnud siiski piisavalt kõrge. Breda ütles, et neil on majanduslikud raskused ja Den Haagil ei ole sobivat tegevuskohta, millel oleks üldse katus peal. Nüüd aga on välja langenud ka Hollandi pealinn Amsterdam ja seda samuti toimumiskoha puudumise tõttu, vahendab Wiwibloggs.

Hollandi pealinnal oli kolm võimalikku kandidaati Eurovisiooni toimumiskohaks, mis kõik vastasid ka Eurovisiooni nõuetele. Samas hakkas ka huvi lauluvõistluse korraldamise vastu langema, sest Amsterdami enda elanikud ei olnud sellest mõttest üldse vaimustuses. Peamiselt morjendas kohalikke meeletu turistide arv, mis konkurssiga kaasneks.

Kui ka kõik toimumiskohad massiivse ürituse korraldamiselt alt hüppasid, mõtles Amsterdami linn viivuks ka variandile ehitada "alternatiivne tegevuspaik telkidest", mis loomulikult osutus realistlikult liiga keeruliseks.

Järgi on jäänud viis potentsiaalset linna järgmise aasta Eurovisiooni korraldamiseks: Arnhem, Den Bosch, Maastricht, Rotterdam ja Utrecht. Hetkel kaalub võistlusest välja langemist Utrecht majanduslike raskuste tõttu, kuid üritab siiski veel midagi välja nuputada.

Hoolimata sellest, milline linn neist viiest saab selle privileegi ja au Euroopa lauluvõistlust korraldada on üks asi juba kindel - Eurovisioon saab toimuma linnas, kus see üritus ei ole kunagi varem aset võtnud.