Alates 2016. aastast on Briti ekraanidel jooksnud telesaade "Eurovision: You Decide", mille tulemusena selgus, kes riiki järgmisel võistlusel esindab. Nüüd on saatele kriips peale tõmmatud, vahendab BBC.

Kuigi saates osalema pidanud artistid on juba varakult väljavalitud, siis peale kevade eriti halba tulemust on korraldajad hakanud otsima viisi, kuidas tulemusi tunduvalt parandada.

2020. aastaks valib Eurovisionil osaleva laulu koostöös BBC'ga plaadifirma BMG.

BBC Studios võttis küll ühendust mitmete teiste plaadifirmadega, kui BMG visioon rahvusvaheliselt populaarse laulu leidmiseks oli kõige parem. Samuti on firmal kõige suurem potentsiaal leida artist, kelle olemus võistlusega kokku läheb.

BBC Studios juht Mel Balac tunnistas, et selline kokkulepe on Briti Eurovisioni ajaloo pöördepunkt. "Me loodame väga, et see märgib uue ja huvitava peatüki algust."

BBC pakutava meelelahutuse eest vastutav Kate Phillips tõdeb, et kunagi varem pole laulu leidmisse nii pühendunud oldud. "See koostöö BMG'da, millel on kokkupuude maailmatasemel laulukirjutajatega, on põnev võimalus ning ma usun, et leiame 2020. aastaks parima võimaliku laulu."

Selline otsus on leidnud poolehoidu ka mitmetelt Eurovisioni fännidelt, kes leiavad, et eurolaulu valmimine vajas juba ammu uuendust.