Rootsit looga “Dance You Off” esindava Benjamin Ingrosso etteastele lisas konkursil “Melodifestivalen 2018” särtsu väga efektne valgussein ning samasugust lavasõud plaanitakse kasutada ka Portugalis.

Ukrainat esindav Kostyantyn Mykolayovych Bocharov ehk artistinimega Mélovin, kes esitab lugu “Under The Lader”, pani oma kohalikus eelvoorus trepi põlema ning leekide otsas plaanitakse lõõritada ka Eurovisionil.

Valgevene-norra päritolu viiuldaja Alexander Rybak, kes on 2009. aastal juba Eurovisioni kinni pannud, kasutab oma etteastes lustakaid projektsioone.

Valgevene eurolaulu konkursil esitas Alekseev oma lugu “Forever” eriti efektses LED-kostüümis, kuid kas sama sõud saab ka Eurovisionil näha, pole veel teada. Kuulduste kohaselt tahab Valgevene meeleheitlikult finaali pääseda, kuid kuna Alekseev astub lavale suurfavoriitide Iisraeli ja Eesti vahel, on ta etteaste fännide hinnangul juba eos hukule määratud.

Tänavu esimest korda Portugalis toimuva Eurovisioni lavakujundus on inspireeritud laevakerest ning see peegeldab Portugali ajalugu ja kultuuri. Selle on disaininud Florian Wieder, kes on sama ameti peal ka varem olnud — näiteks oli ka möödunud aastal Kiievis nähtud eurolava tema meistriteos.

Florian Wieder seletas, et 2018. aasta eurolava inspireerisid neli Portugaliga seotud märksõna: navigatsioon, meri, laevad ja kaarid. “Kontseptuaalsed nõudmised õhkusid Portugali identiteedist, et olla elegantne ja moderne, samas ka unikaalne ja eriline,” sõnas 2018. aasta Eurovisioni produtsent Paulo Resende.

Järjekorras 63. Eurovisioni lauluvõistlust korraldav Portugali rahvusringhääling RTP, et tegemist saab olema läbi aegade kõige odavama Eurovisioniga. Kuulduste kohaselt läheb see maksma kõigest 20 miljonit eurot. Altice Arenal laiuval laval puuduvad Eurovisionil tavapäraseks saanud LED-ekraanid ja projektsioonid ning eesmärgiks on keskenduda artistidele ja nende loomingule.