Miks üritus ära jätta, mitte edasi lükata otsustati?

Hetkeolukord Euroopas jääb ebakindlaks veel mitmeteks kuudeks ja sellisel hetkel ei saa me garanteerida, et saaksime sellise suurusega sündmust korraldada hiljem sel aastal. Hiljem korraldades jääks ka järgmisel võitjariigil uue aasta võistluse korraldamiseks vähem aega.

Kas oleks võinud teha publikuta telesaate ikka, nagu paljad telekanalid teevad?

Me jälgime terviseametnike soovitusi kaitsta kõiki kodanikke. Holland on piiranud suured rahvakogunemised ja kuna rahvusvaheline lennuliiklus on ka piiratud, ei olnud võimalik korraldada ka ilma publikuta sündmust.

Kas seda ei oleks saanud kuidagi eemalt teha videosilla abil?

Eurovisoni DNAs on sees tuua kokku fännid, artistid, delegatsioonid ühte kohta ja pakkuda ka kõikile artistidele võrdseid aluseid esineda samal laval. Me tundsime, et ekstreemses olukorras, mis on täna, ei ole võimalik korraldada Eurovisioni muul moel, sest see ei käiks kokku meie väärtuste ja sündmuse traditsioonidega.

Unikaalne formaat on rahvusvaheline otseüritus, mistõttu polnud võimalik leida realistlikku alternatiivi. Seepärast ei olnud muud valikut kui see ära jätta.

Kas sel aastal valitud artistid saavad osaleda järgmisel aastal?

Seda arutatakse osalevate riikidega ja otsusest teavitatakse.

Kas, kus ja millal toimub Eurovision 2021?

EBU, soetud Hollandi ülekandefirmad ja partnerid ning Rotterdami linna esindajad peavad kõnelusi, korraldamaks Eurovisioni järgmisel aastal siiski ka Rotterdamis. Hetkel on liiga vara arutada järgmise aasta võistluse detaile.