"Artistidel kodumaal on nii tihe graafik, et nendele pidudele ei jõuagi," sõnas Mart Normet Publikule ja ütles, et sellest polegi midagi hullu. "Peaine, miks need peod on kihvtid, on sotsialiseerumine ja see, et artistid saavad ise omavahel sõprust luua," kirjeldas Normet. "Mingisugune mõju hääletusele on neil null," sõnas Normet kindlameelselt ja tõdes, et kui artistidel oleks nende jaoks aega, siis ta julgustaks neid pidudel käima küll.

"See on võimalus minna välja ja saada kontakte. Jüri (Pootsmann, toim) sai üritustest mitmeid sõpru, kellega hiljem suhted jätkusid. See pole üldse paha asi, arvestades meie väiksust," rääkis Normet ja lisas, et kui keegi muretseb, et seetõttu läheb Koidul ja Laural suurvõistlusel halvemini, siis selleks pole põhjust.

Hispaania polnud ligi 50 aastat ühtegi Eurovisioni pidu korraldanud ning möödunud nädalavahetusel kogunesid mitmed delegatsioonid just Madridi, et teineteisega rohkem tuttavaks saada ja end fännidele tutvustada.

Madridi peol osalesid Albaania, Austria, Belgia, Bulgaaria, Tšehhi, Küpros, Prantsusmaa, Georgia, Iirimaa, Iisrael, Läti, Leedu, Moldova, Montenegro, Poola, Rumeenia, San Marino, Serbia, Hispaania, Rootsi ja Šveits.