Elina Nechayeva sõnas, et kleit ise maksab paarsada eurot, teatavasti nõuab kõige rohkem raha projektorite rentimine, Eesti lavasõu jaoks on neid vaja kuueks nädalaks.

Normet rõhutab veel, et Lissabonis on erinevatel lavasõus kasutatavatel elementidel kõrgem hind, kui möödunud aastatel, kuna Portugal üritab võistluse kulusid läbi kõrgemate hindade optimeerida. "Näiteks see sama lavatoss on kolm korda kallim," lisas Normet.

Raha leidmiseks on Eesti delegatsioon eesotsas Mart Normetiga suhelnud riigiga, kuna tegemist on mõnes mõttes ka riigi promoprojektiga. Täna aga saabus kurb uudis – riigilt raha ei saa.

"Oleme suhelnud erinevate ministritega, EAS-iga ja isegi Eesti e-residentsuse programmiga. Elina on üks favoriite, eelmiste aastaste statistika on nähtud, et ennustustabelites teisel kohal olija võib võita," sõnas Normet.

Nii Elina kui Mart rõhutavad, et töö Eesti lavasõu kallal on käinud pidevalt, vaatamata puudulikule rahastusele. "Käisime täna veel proovi selle numbriga, see uus graafika on täiesti teisest klassist!"

Normet sõnab, et "La Forza" ei ole Elina ja Davidi perekonnaprojekt, Elina sõidab Lissaboni Eestit esindama. "Oleme olnud pidevas dialoogis ka eelarve teemadel - räägime ikkagi viiekohalisest summast. "La Forza" ei ole nende perekonnaprojekt, see on ikkagi Eesti rahva esindamine!"

Elina sõnab, et enda poolt antakse niigi kõik, mis võimalik. "Minul on selline tunne, tahaks hoopis keskenduda ettevalmistamisele, rahvas nii hääletas ja hoidis mulle pöialt, tahaksin anda seda tagasi ja teha head meelt oma "valijatele", on Elina endiselt lootusrikas ja loodab, et vajalik summa ikka leitakse.

Normet tunnistab, et kindalt plaani veel ei ole, kuid nad pole lootust kaotanud. "Mõtteid on igasuguseid käes, aga ei saa minna kellegi rahakoti kallale. See summa ei ole mitte väike. Tunne on väga hea, see graafika ja Elina ise, olla hääletustabelites nii kõrgel kohal, see on väga väga uhke."