Eurovisioni finaaliõhtul oma kolmanda albumi lansseeriv Gabbani on Itaalias tuntud muusik, kes võitnud juba kaks korda järjest itaallaste suurima, maineka San Remo laulukonkursi, mis on muuseas Eurovisioni eelkäija. Et meie tänavuste eurolaulikute Koidu ja Laura lugu on samuti itaaliateemaline, siis lasime Gabbanil muu jutu sekka loole ka oma hinnang anda ning oletada, kas sellisel lool San Remo konkursil võiks edu olla.

Kuna Eurovisioni möll (päeval intervjuud ja proovid, õhtul peod) on artistidele parajalt väsitav, siis tabasime Gabbani hommikul, mil tal toss üpriski väljas oli, mida ta ka ei salanud. Laulja truu kaaslane, suur gorilla, kes ka laval etteaste teeb, näiteks alles põõnas oma toas.

Vaata pilte Publiku kohtumiselt Francescoga. Muuhulgas sai talletatud ka lustakas musitervitus Publiku toimetaja Jaane Tompsile, kes suur fänn:

Uurisime Gabbanilt (kelle inglise keel on üpris algeline ning kes pressiga paraku suuremalt jaolt tõlgi vahendusel), kuidas talle Kiievis meeldib, mida ta odavatest hindadest arvab ning mõistagi seda, kuidas ta suhtub võiduennustustesse. Tuleb välja, et võitjana ta ennast veel ei tunne ning soosib teistest riikidest võiduennustuste tabelis kindlalt teisel kohal püsivat Portugali lauljat Salvador Sobrali, kelle lugu teda väga puudutab.

Oma loo sõnumi kohta ütleb Gabbani, et usub karmasse, kuid et lool on kaks tahku - ühelt poolt on see üks rõõmus lugu, ent teisalt seisneb loo mõte siiski sügavamal. Nagu laulusõnadest võib välja lugeda, siis läänemaailma karma tuleneb lõputust pinnapealsusest, kiirustamisest ja nutistamisest – kui elust kaob fookus, jääb intelligentsest inimesest alles vaid paljalt tantsiv ahv. Namasté, allez!