Retro FM hommikuprogrammis tunnistas lauljanna Rauno Märksile, et tema endal polekski see päev meeles olnud, kui saatejuht ei oleks seda meelde tuletanud.

Kuigi täpset kuupäeva Ines ei mäletanud, siis esinemine on tal meeles küll.

"Alati on mälestustel ja kõigil sellistel läbielamistel oma koht loomulikult. Sellist asja mul küll pole, et see mul igapäevaselt kuklas tiksuks. Kui see teema taaskord lauale tõstetakse, siis mõtted sinna ka lähevad," rääkis Ines.

Igapäevaselt ta Stockholmis toimunud lauluvõistlusele ei mõtle ja konkreetseid detaile võib-olla nii hästi ei mäleta, aga, nagu ta ise ütleb, on tal võistlus meeles tervikuna.

"Neid emotsioone oli läbi nädala hästi palju. Väga palju oli tegemist, väga palju oli tähelepanu, intervjuude andmist. See oli väga intensiivne nädal. 18-aastase jaoks oli see korralik tegemine. Kui oli finaalkontserti päev, siis ma ei saa öelda, et ma neid hommikusi emotsioone mäletaksin. Eks mul oli ärevus sees, nagu terve nädal," meenutas lauljanna.

Ka Ines leiab, et 18-aastaselt seda kõike kogeda oli veider. Isegi nüüd, 20 aastat hiljem, tunneb ta, et ta oli seal ju ikka pigem laps.

"Aga nii on. Mida kiiremini pea vees vette hüppad, seda kiiremini vette hüppad. Ega ma ju ei mõelnud ja analüüsinud seda, et mul surve ja ma olen tohutu favoriit. Selliseid mõtteid mul ei olnud. Ma mõtlesin vaid sellele, kuidas see võimalikult hästi ära teha. Mäletan võitlust ärevusega ka, aga eks see kõik ole loomulik," selgitas lauljanna.

Ta lisas, et esinejatel on ikka niivõrd suurele lavale minekut ärevus peal ja kõik püüavad enne lavale minekut sellega hakkama saada. Oma lauljakarjäärile Eurovisionil esinemisega tuule tiibadesse saanud Ines saavutas Stockholmis 2000. aastal 4. koha.

Juba väga pikki aastaid puudub "One in a Lifetime" Inese esinemiskavast. Tänase päevani ei ole olnud põhjust seda uuesti sinna lisada.

"Lugu on inglisekeelne ja minu esinemiskava on täies mahus eesti keeles. Seda ei sobiks sinna vahele tõmmata," selgitas laulja laulu puudumist.

Ines meenutab, et muusikavideo filmiti külmas tehases, nagu tol ajal moodne oli, ja klubis "Hollywood".

Koroonaepideemia tõttu oli lauljanna oma esinemisplaanid tühistama ja kuna praegu pole teada, mida tulevik toob, siis ei ole saanud ka uusi plaane teha. Sisekujundusega tegelemisest pole tema jaoks teine töö saanud. See on pigem midagi sellist, mida ta teeb pere ja tuttavate ringis.

Paljude eestlaste kombel on Ines leidnud endale tegemist koduaias põllul tegutsedes ja raamatuid lugedes.

"Tõsi, kodus olemist on palju olnud. Nüüd hakkab see aeg õnneks mööda minema ja päris hulluks ei jõudnud minna," sõnas lauljanna huumoriga.

Meenuta Inese esinemist täpsemalt 20 aastat tagasi Stockholmis toimunud Eurovisionil.