28-aastase Salvador Sobrali elu rippus pikalt juuksekarva otsas ning tema tervis oli alla andmas. Oktoobrikuus leiti lauljale siirdamiseks sobiv elund, ent mehe tervis oli nii nõrk, et opereerimine polnud võimalik.

Pärast opereerimist avaldas Sobrali kirurg Miguel Abecasis lootust, et laulja kosub ja saab elada normaalset elu. Abecasis kirjeldas ka, et paranemine võtab kaua aega ning soovitas oma patsiendile pikalt ja rahulikult kosuda.

Eurolauliku õde Luisa Sobral andis sel nädalavahetusel Estorili linnas asuvas pargis kontserdi ja kõigile suureks üllatuseks liitus temaga laval ka pikalt rambivalgusest eemal viibinud Salvador. Koos esitati portugalikeelset pala "Amar pelos dois", mis oli 2017. aasta Eurovisioni võidulooks. Tegemist oli Salvadori esimese etteastega üle mitme kuu. Muusik andis 8. septembril 2017 täpselt samas kohas oma viimase avaliku ja täiesti tasuta kontserdi. Vaata pilte SIIT!

Salvaor Sobral on lubanud avada 12. mail toimuva Eurovision 2018 finaalshow ja esitada lisaks oma võiduloole ka seni avaldamata materjali.